Teknoloji

Huawei Mate 50 Pro için sürpriz sızıntı

Huawei Mate 50 Pro, Mate 50 serisinin diğer üyeleriyle birlikte bugün itibarıyla resmen gözler önüne çıkacak. Tanıtıma sayılı saatler kala akıllı telefonla ilgili sızıntılar devam ediyor. Bunların en yenilerinden biri olan benchmark testi sonucu, önemli bir sürprizi gözler önüne seriyor.

Test sonucuna göre, Mate 50 Pro’nun kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen 1 işlemci bulunuyor. DCO-AL00 model numarasıyla teste giren telefon tek çekirdek performansıyla 1266 puan, çoklu çekirdek performansıyla da 3988 puan alıyor.

Testin sonuç sayfasına bakıldığında işlemcide 1 adet 3.19 GHz X2, 3 adet 2.75 GHz A710 ve 4 adet de 2.02 GHz A510 işlemcinin bulunduğu görülüyor. Adreno 730 grafik işlemcisi ve HarmonyOS 3.0 da test sonucunun gösterdikleri arasında bulunuyor.

huawei mate 50 proHuawei P50 serisinde kullandığı Snapdragon 888 işlemciyi Samsung’dan tedarik etmişti. Bu işlemci 5G yerine 4G desteğiyle gelmişti. Snapdragon 8 Plus Gen 1’in ise doğrudan Qualcomm tarafından tedarik edildiği ve üretiminin de TSMC tarafından gerçekleştirildiği söyleniyor. Bu değişiklik sayesinde P50 kullanıcıların şarj esnasında başka bir şey yapmasını engelleyen aşırı ısınma sorununun önüne geçilmesi öngörülüyor. Huawei’nin kendi üretimi olan Kirin işlemcileri seride kullanması ihtimali ise bir hayli azalmış gibi görünüyor.

Huawei Mate 50 Pro ve serinin diğer üyeleri hakkındaki tüm detaylar çok kısa süre içinde ortaya çıkacak.

İLGİLİ HABERLER