Teknoloji

Huawei Mate 30 serisinin başarılı satış grafiği devam ediyor

huawei mate 30

Huawei, Mate 30 serisinin toplam satış rakamının 7 milyonu geçtiğini kasım ayının sonlarında açıklamıştı. Çinli haber ajansı Sina’nın haberine göre, bu sayı aralık ayı itibarıyla 12 milyona ulaştı.

Mate 30 serisinin Çin dışındaki satış sahasının çok kısıtlı olması ve telefonlarda Google Mobil Servisleri’nin bulunmaması, ulaşılan noktayı daha dikkat çekici hâle getiriyor. Mevcut grafik, Huawei’nin Mate 30 serisi için koyduğu 20 milyon satış hedefinin de ulaşılır olduğunu gösteriyor.

Mate 30 serisinin amiral gemisi Mate 30 Pro, inceleme fırsatı bulanlar tarafından 2019’un en iyi telefonları arasında gösteriliyor. Güçlü arka kamera sistemiyle hem gündüz hem de gece çok net kareler yakalamayı başaran telefon, yüksek çözünürlüklü ekranı ve uzun pil ömrüyle de dikkat çekiyor.

Huawei Mate 30 Pro ocak ayında Türkiye’de satışa sunulacak

Google’ın mobil servislerinin yokluğu, Mate 30 serisinin önündeki en büyük engel olarak öne çıkıyor. Bu durum telefonun Çin dışındaki satışlarının önündeki en büyük soru işareti olmayı sürdürüyor. Ancak Mate 30’un Çin’de gördüğü ilgi, uluslararası pazarın yokluğunu ciddi anlamda telafi etmeyi başarmışa benziyor.

Mate 30 serisinin Çin dışına açılımı da yavaş yavaş gerçekleşiyor. Serinin amiral gemisi olan Mate 30 Pro, ocak ayı itibarıyla Türkiye’de de satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER