Teknoloji

Huawei Mate 30 Lite sızıntılarının arkası kesilmiyor

huawei mate 30 lite

Huawei Mate 30 Lite veya Çin’deki adıyla Nova 5i Pro için resmi duyuru zamanı giderek yaklaşıyor gibi görünüyor. Telefonun tanıtımının yaklaştığı ise sızıntılardaki artış sayesinde anlaşılıyor. Bu sızıntılara son olarak Çinli aktris Guan Xiaotong‘un Mate 30 Lite’ın 32 megapiksel ön kamerasıyla çektiği selfie’ler eklendi.

Paylaşılan selfie’ler üzerinden Mate 30 Lite ve ön kamera kalitesi hakkında bir çıkarımda bulunmak pek kolay değil. Fotoğraflar Weibo‘ya yüklenirken sıkıştırıldığı için detay seviyeleri de düşük kalıyor. Ancak en azından ilk bakışta kameranın düşük ışık yetenekleri gelişmiş gibi görünüyor. Yine de, Xiaotong’un çekim ortamında profesyonel ışıkların bulunması ihtimalini de akıllardan çıkarmamak gerekiyor.

Mate 30 Lite‘ın 32 megapiksel ön kamerası, piksel birleştirme işleminin ardından sadece 8 megapiksel çözünürlüklü fotoğraflar sunacak gibi görünüyor. TENAA belgelerine göre, Mate 30 Lite’ın arkasında dört lensli bir kamera kurulumu bulunacak. Bu kurulum 48, 8, 2 ve 2 megapiksellik kameralardan oluşacak. Arka kameranın hemen altında ise yuvarlak parmak izi tarayıcısı kullanıcıları karşılayacak.

Mate 30 Lite, geçtiğimiz ay Nova 5 serisiyle birlikte duyurulan Kirin 810 yonga set ile birlikte gelecek. Kirin 810’a 6 veya 8 GB RAM eşlik edecek. Akıllı telefonun dahili depolama alanı seçenekleri ise 256 GB’ye kadar uzanacak. 6.26 inç ekran ve 3900 mAh kapasiteli pil de telefonun özellikleri arasında sayılıyor. Huawei’nin 20W hızlı şarj desteği de sunacağı belirtiliyor.

Huawei Mate 30 Lite için henüz ortada duyurulmuş bir tanıtım tarihi yok. Akıllı telefonun ilk olarak Nova 5i Pro adıyla Çin’de satışa sunulması ihtimali oldukça yüksek görünüyor.

İLGİLİ HABERLER