Teknoloji

Huawei’nin yeni katlanabilir telefonunun çıkışı için bir iddia daha

huawei developer accelerator
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei geçtiğimiz şubat ayında tanıttığı Mate X ile katlanabilir telefon pazarına girişini ilan etmişti. Katlanabilir telefonun çıkışı ise kasım ayını bulmuştu. Mate X, Samsung’un katlanabilir telefonu Galaxy Fold’dan farklı olarak dışa doğru katlanıyor. Böylelikle kullanıcılara iki tarafından da yararlanabilecekleri geniş bir AMOLED ekran sunuluyor.

Telefonun ön tarafında 6.6 inç büyüklüğünde 2480 x 1148 piksel çözünürlüklü bir ekran bulunuyor. Arkada kalan ekran ise 6.4 inç büyüklüğünde ve 2480 x 892 piksel çözünürlük sunuyor. Mate X tamamen açıldığında ise kullanıcıların karşısına 2480 x 2200 piksel çözünürlüğünde 8 inç büyüklüğünde bir ekran çıkıyor.

Mate X hâlihazırda sadece Çin’de satılıyor. ABD’nin yaptırımları nedeniyle Mate X’te Google Play Servisleri’nin sunulması şu an için mümkün görünmüyor. Bu nedenle kısa vadede Mate X’in Çin dışında piyasaya çıkmasına pek ihtimal verilmiyor.

Samsung’un Galaxy Fold 2’yi önümüzdeki şubat ayında Galaxy S serisinin yeni üyeleriyle birlikte tanıtması bekleniyor. Galaxy Fold 2’nin istiridye kabuğu şeklinde katlanan ve açılan bir tasarıma sahip olacağı söyleniyor. Bu tasarımı gösteren fotoğraflar da şimdiden internette dolaşmaya başlamış durumda.

huawei mate x 2 katlanabilir telefonAncak Huawei 2020’de de Samsung’u bu alanda yalnız bırakmayacak gibi görünüyor. Digitimes’ın Tayvanlı üretim kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Huawei’nin Mate X 2 olarak anılan yeni katlanabilir telefon için de çalışmalar devam ediyor. Haberde Huawei’nin menteşe ve panel tedarikçilerinden bazılarının üretime şimdiden başladığı belirtiliyor. Tayvan’daki menteşe üreticilerinin de üretim kapasitelerini artırdığı söyleniyor.

Huawei katlanabilir telefon tasarımına önemli bir ekleme yapabilir

Haberde Mate X 2’nin çıkış tarihi konusunda da bir öngörü bulunuyor. Menteşe ve esnek panel gibi kompleks bileşenlerin üretimindeki sıkıntılar nedeniyle Mate X 2’nin piyasaya çıkışının 2020’nin ikinci yarısını bulabileceği belirtiliyor. İşaret edilen çıkış tarihi, katlanabilir telefonun kalbinde Huawei’nin kendi üretimi olan Kirin 1020 yonga setinin bulunması ihtimalini de artırıyor. Bu işlemcinin TSMC’nin 5 nm. mimarisiyle üretileceği belirtiliyor.

Huawei Mate X 2, hakkındaki dedikodular daha önce etrafta dolaşmaya başlamıştı. Çinli üreticinin daha önce yaptığı bir patent başvurusu üzerine hazırlanan bir görsel, Mate X 2’nin neye benzeyeceği konusunda bir fikir edinmeyi sağlıyor. Bu görselde en dikkat çekici nokta ise telefonun içine yerleştirilen özel kalemin varlığı oluyor. Mate X 2’nin gerçek tasarımının nasıl olacağını görmek içinse beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER