Teknoloji

Huawei FreeBuds Studio kulak üstü kulaklık tanıtıldı: Gürültü engelleme, kaliteli malzemeler

huawei freebuds studio
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei FreeBuds ailesine yeni bir çift kulaklık daha ekledi. Ancak bu kulaklıklar şimdiye kadar gördüğümüz kulak içi kulaklıkların yerine kulak üstü kulaklık biçiminde geliyor. FreeBuds Studio adını taşıyan bu kulaklık aktif gürültü engelleme sistemiyle Sony, Beats veya Bose’nin benzer form ve işlevlere sahip kulaklıklarına meydan okuyor.

Gerçekleştirdiği duyurusunda Huawei, bu kulak üstü kulaklıklar için stüdyo seviyesinde ses deneyimi sunduğunu kaydetti. Aynı zamanda tasarımı hakkında da övgülerde bulundu.

Kulaklığın kap kısımlarını tutan kollar 7 milimetre kalınlığında ince paslanmaz çelikten oluşuyor. Yani Huawei bu kulaklıkta malzeme kalitesinden de ödün vermiyor. Hem kafa bandı hem de kaplar rahat kullanım için yumuşak malzemelerle kaplanmış.

Tabii ki, FreeBuds Studio özellikleri arasında en dikkat çekici olanı Aktif Gürültü Engelleme (ANC) sistemi ve bu sistem iki mikrofonlu hibrit ANC sistemini kullanarak 40dB’ye kadar dış gürültüyü bastırıyor. Ses, Huawei’nin dört katmanlı dinamik diyafram olarak adlandırdığı bir sistemle iletiliyor. Öte yandan Huawei, FreeBuds Studio’nun HiRes uyumlu olduğunu ve 24 bit / 96KHz kodlayıcıları desteklediğini belirtiyor. Böylelikle müzik detaylı ve temiz biçimde sunuluyor.

huawei freebuds studio

Huawei FreeBuds Studio uzun pil ömrü ve hızlı şarj desteğine sahip

İçerideki Bluetooth anteni de hiçbir şekilde sinyal kaybı yaşamamanızı garanti altına alacak şekilde tasarlanmış. Bu da ikili anten tasarımı sayesinde hayata geçiriliyor. Aynı anda iki cihaza bağlantı da var. Üstelik bu iki cihaz iPhone, Android telefonu, PC veya Mac olabiliyor.

Çalan müziği kap kısımlarının dışında bulunan dokunmaya duyarlı panel üzerinden kontrol edebilirsiniz. Tek bir tıklatmayla çalan müziği duraklatmak ve devam ettirmek mümkün oluyor. İleri ve geri sürükleme ise çalan parçalar arasında geçişi sağlıyor.

Pil ömrü tarafındaysa tam dolu pilin 24 saate kadar müzik dinleme imkanı sunduğunu görüyoruz. Hızlı şarj teknolojisi de 10 dakikalık bir şarj ile sekiz saate kadar müzik dinleme fırsatını veriyor.

Huawei FreeBuds Studio için 299 avroluk yurt dışı fiyatı belirlendi. Kulaklıkların altın ve siyah renk seçenekleri çıkacak. Kafa üstü kablosuz kulaklık modelinin Türkiye’de de satışa sunulmasını bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER