Teknoloji

Huawei FreeBuds 4 kablosuz kulaklık tanıtıldı

huawei freebuds 4

Huawei, FreeBuds 4 ile kablosuz kulaklık portföyüne yeni bir seçenek daha ekledi. Tamamen kablosuz olan kulaklığın tanıtımı Huawei’nin ana vatanı Çin’de gerçekleştirildi. FreeBuds 3’e benzer bir tasarıma sahip olan kulaklık, Huawei’nin Kirin A1 işlemcisini taşıyor.

14.3 mm. dinamik sürücülerle gelen kulaklıkta sesi ve ortam sesini almak için üç adet mikrofon bulunuyor. Aktif Gürültü Engelleme özelliği sayesinde çevre sesi 25 dB aşağıya çekilebiliyor. Her kulaklık topuzunda üç seviyeli dokunmatik kontroller mevcut. Kulaklık topuzlarının ağırlığı ise 4,1 gram.

Bluetooth 5.2 desteğiyle gelen FreeBuds 4, eş zamanlı olarak iki cihaza birden bağlanabiliyor. Video çekenler için özel temiz ses modu da bulunan kulaklık, gürültülü ortamda kullanıcı sesinin daha iyi kaydedilmesine yardımcı oluyor. Oyuncular için düşük gecikme modu da FreeBuds 4’te mevcut.

4 saat boyunca müzik dinleme imkanı sunan FreeBuds 4, şarj kutusu sayesinde 22 saatlik bir pil ömrü sağlıyor. Huawei, 15 dakikalık bir şarjın 2,5 saat boyunca müzik dinlemek için yeterli olacağına dikkat çekiyor. Şarj kutusunun pili USB-C girişi üzerinden veya kablosuz şekilde doldurulabiliyor. Kulaklığın ve şarj kutusunun su sıçramalarına karşı IPX4 dayanıklılık sertifikasına sahip olduğunu belirtmekte de fayda var.

huawei freebuds 4Huawei FreeBuds 4 için kırmızı, beyaz ve gümüş olmak üzere üç renk seçeneği mevcut. Kablosuz kulaklık Çin’de 6 Haziran’da 999 yuan (1305 TL) karşılığında satışa sunulacak. Huawei FreeBuds 4’ün Çin dışında ne zaman piyasaya çıkacağı konusunda ise şimdilik bilgi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER