Teknoloji

Huawei’den dikkat çekici akıllı telefon satış başarısı

huawei p30 pro mate 30

Huawei için 2019’un kolay geçtiğini söylemek pek kolay değil. Şirketin geleceği hâlâ belirsizliklerle gölgelenmiş olsa da, bu durum Huawei’nin başarılı sonuçlar yakalamasını engellemiyor. Çinli teknoloji devi, 2019’un başından bu yana sattığı akıllı telefon sayısının 200 milyona ulaştığını açıkladı.

Şirket, bu önemli kilometre taşına 2018’e kıyasla 64 gün daha erken ulaştı. ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşında tabir-i caizse “rehin” durumuna düşen Huawei’nin bu noktaya ulaşmasının dikkat çekici ve etkileyici bir başarı olduğunu belirtmek gerekiyor.

Huawei’nin P30 serisi telefonları geçtiğimiz mart ayında gözler önüne çıkmıştı. Geçtiğimiz yılın ekim ayında tanıtılan Mate 20 serisi telefonlar da 2019 boyunca güçlü bir satış grafiği izlemişti.

Huawei yönetimi temkini elden bırakmıyor

Huawei’nin Çin’de akıllı telefon pazarının zirvesinde olduğunu düşününce 200 milyon seviyesine ulaşmasına pek şaşırmamak gerekiyor. Şirketin ana vatanındaki satışları, başına gelenlerin ardından milliyetçi duyguların da harekete geçmesiyle önemli ölçüde artmıştı.

Bu önemli başarıya rağmen, Huawei’nin üst yönetimindeki temkinli tavır değişmiş değil. Şirket, tüketici elektroniği biriminin yıllık gelirinde yüzde 10’luk bir düşüş bekliyor. Mate 30 serisinin tanıtımı geçtiğimiz ay gerçekleştirilse de, Google servislerinin bulunmadığı telefon ilk etapta sadece Çin’de ve Asya-Pasifik ülkesindeki birkaç ülkede satışa sunulabilmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER