Teknoloji

Metal kasalı Huawei Ascend G7 resmiyet kazandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

huawei-ascend-g7-040914

Metal kasalı Android cihaz piyasasında HTC’ye meydan okuyan Huawei, Ascend G7’yi Berlin’de düzenlenen IFA 2014’te duyurdu. 5.5 inç’lik bir ekrana sahip olan akıllı telefon, arkasındaki küçük plastik bölümler dışında tamamen metal bir kasaya sahip. Söz konusu plastik bölümlerin de ağ bağlantısına yardımcı olmak amacıyla yerleştirilmiş olması muhtemel gözüküyor.

Huawei Ascend G7 üst sınıf bir tasarım sunsa da, özellikleri konusunda aynı yorumu yapmak mümkün değil. Fiyatı 249 avro seviyesine indirmek adına tavizi bileşenlerden veren şirket, Ascend G7’ye 1280 x 720 piksel çözünürlüğe ve 267 ppi piksel yoğunluğuna sahip bir ekran yerleştirmiş. Diğer bileşenlerin seçiminde de aynı yaklaşımın etkili olduğu görülüyor.

Huawei Ascend G7’de bulunan dört çekirdekli, 1.2 GHz Qualcomm Snapdragon 400 işlemciye 2 GB RAM eşlik ediyor. Dahili hafıza 16 GB olsa da microSD kart ile bu alanın üzerine 64 GB daha eklenebiliyor. 3000 mAh kapasiteli pil ise uzun bir kullanım ömrü sağlamaya uygun gözüküyor. 13 megapiksel arka ve 5 megapiksel ön kamera ise cihazın fotoğraf konusunda iddialı olduğunu gösteriyor.

Önümüzdeki kasım ayında satışa sunulacak olan Huawei Ascend G7, altın rengi, gümüş ve gri renk seçenekleriyle vitrinlerde boy gösterecek.

İLGİLİ HABERLER