Teknoloji

Huawei Ascend G6 hem 3G hem de 4G LTE versiyonlarıyla çıkacak

Huawei’nin MWC 2014’te resmiyet kazandırdığı Ascend P6 barındırdığı teknik özellikler itibarıyla orta segmente hitap edecek bir akıllı telefon gibi görünüyor.

huawei-ascend-g6-240214-4

4.5 inç, 950 x 540 çözünürlüklü ekran taşıyan telefonda 1.2 GHz dört çekirdekli işlemci bulunuyor. 7.85 mm. kalınlıklı gövdesi sayesinde rahatlıkla kullanılabilecek gibi görünen bu akıllı telefon, desteklenen ülkelerde 4G LTE şebekesi üzerinden 150 Mbps’ye varan hızlarda veri indirme imkanı sağlıyor.

Her ne kadar orta segmentte bir telefon olsa da, Ascend G6 sahip olduğu kamerasıyla sahiplerini memnun edecek gibi görünüyor. 8 megapiksel, f/2.0 diyafram açıklıklı kamerası Sony’nin görüntüleme sensörünü içerirken, öndeki kamera da 5 megapiksel kamerasıyla “selfie” sevenleri memnun edecektir.

Aslında Huawei Ascend G6’nın iki farklı versiyonu bulunuyor. 4G LTE destekli versiyonun yanı sıra 3G şebekelerinin mevcut olduğu ülkeler için de ikinci bir model bulunuyor. Bu modelin 7.5 mm. kalınlıklı gövdeye sahip olduğu belirtilirken siyah, beyaz, pembe, altın ve mavi gibi farklı renk seçenekleriyle geleceği de vurgulanıyor. Halbuki 4G versiyonunun sadece siyah ve beyaz renk seçenekleri bulunuyor.

Huawei Ascend G6’nın 4G versiyonunun nisan ayında, yaklaşık 250 avro fiyat etiketiyle çıkması bekleniyor. 3G versiyonunun da bu çeyrek sonunda çıkması planlanıyor, ancak bunun fiyatı henüz bilinmiyor.

İlgili >> SlashGear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER