Manşetler

HTC Vive XR Elite sanal ve artırılmış gerçeklik başlığı tanıtıldı

htc vive xr elite

HTC Vive XR Elite ile bireysel kullanıcıya yönelik sanal gerçeklik başlığı pazarına geri döndü. CES 2023‘te gözler önüne çıkan Vive XR Elite, şirketin son kullanıcılar için hazırlanmış ilk bağımsız çalışabilen başlığı olma özelliğini taşıyor. Karma gerçeklik deneyimi de yaşatacak olan başlık, ABD’de 1100 dolar karşılığında satışa sunuldu. Vive XR Elite’in Meta Quest Pro ile rekabet edeceği söylenebilir.

Vive XR Elite’te yenileme hızı 90 Hz olan 4K çözünürlüklü bir ekran mevcut. Bu ekranın görüş açısı 110 derece. Dört geniş açılı kamera taşıyan başlık, harici sensörleri ile iç dış uzamsal takip yapabiliyor. Kutusundan iki kontrol cihazıyla çıkan Vive XR Elite, el takibi de yapabiliyor. Tam renkli RGB kamera ise karma gerçeklik deneyimi yaşamayı mümkün hâle getiriyor.

Vive XR Elite tartıda 625 gram çekiyor. Bu da XR Elite’in Meta Quest Pro’ya kıyasla yüzde 13 daha hafif olduğu anlamına geliyor. HTC bataryanın çıkarılabilir tasarımının ağırlığı dengelemeye yardımcı olduğuna dikkat çekiyor. 2 saatlik bir kullanım süresi sağlayan bu batarya, USB-C üzerinden 30W hızlı şarj desteğine sahip.

htc vive xr elite

HTC Vive XR Elite 100’den fazla oyun ve deneyim desteğiyle geliyor

HTC’den verilen bilgiye göre, XR Elite’in büyük hoparlörleri yönsel ses desteğine sahip. Buna ek olarak, başlığın lenslerinde de numaralı gözlük kullananlar için bir numara ayarlama merceği bulunuyor. HTC başlığın pedlerini çıkarıp gözlükle birlikte kullanılabileceğini belirtmeyi de ihmal etmiyor.

htc vive xr elite

HTC Vive XR Elite 100’den fazla oyun ve deneyim desteğiyle kullanıcılarla buluşacak. Bunlar arasında Demeo, Hubris, Yuki, Maestro, Les Mills Body Combat, FigminXR, Unplugged ve Finger Gun gibi seçenekler yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER