Teknoloji

HTC Vive Pro tanıtıldı: Daha yüksek çözünürlük, yerleşik kulaklık

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc vive proHTC, Vive serisi sanal gerçeklik başlıklarına bir yenisini daha ekledi. Orijinal modelin çıkışından neredeyse iki yıl son ra duyurulan HTC Vive Pro, kullanıcıların rahatsızlık duyduğu bazı noktaların düzeltilmesi için tasarlanmış bir cihaz olduğunu ilk bakışta gösteriyor.

HTC’nin çift OLED ekranın çözünürlüğünü 2880 x 1600 piksele çıkarması göze çarpan ilk değişiklik oluyor. Göz başına 1440 x 1600 piksel çözünürlük sunan OLED ekran, 615 ppi piksel yoğunluğuna sahip. Bu değerler, çözünürlük konusunda mevcut Vive’a kıyasla yüzde 78’lik bir iyileşme sağlandığı anlamına geliyor. Çözünürlük artışı genel grafik kalitesini artırmasının ve metinleri daha net hâle getiriyor. Bu da Vive Pro’ya Oculus Rift ve Windows Karma Gerçeklik başlıklarına karşı avantaj sağlıyor.

HTC’nin Vive Pro’da sunduğu yenilikler, çözünürlük artışıyla sınırlı kalmıyor. Vive Pro’nun baş bandını da yeniden tasarlayan şirket, sanal gerçeklik başlığına yerleşik kulaklıklar ekliyor.

Orijinal Vive’ın ağrılığı ve kafaya göre ayarlanmasının zorluğu, kullanıcıların şikayetçi olduğu konular arasında yer alıyordu. Kulaklık bağlantısı için ekstra bir kablo takmak da sanal gerçeklik deneyimin sekteye uğrama ihtimalini artırıyordu. Vive Pro’nun baş bandına eklenen ölçü aygıtı, başlığın kafada çok daha dengeli durmasını mümkün hâle getiriyor.

HTC Vive Pro için henüz fiyat ve çıkış tarihi açıklanmadı

HTC Vive Pro, çift mikrofon ve çift ön kamera da barındırıyor. Şirketin bu bileşenleri, geliştiricileri düşünerek Vive Pro’ya yerleştirdiği tahmin ediliyor. Orijinal versiyona kıyasla “daha az hantal” görünen Vive Pro, mavi renk seçeneğiyle de selefinden farklı görünmeyi başarıyor. HTC henüz Vive Pro’nun fiyatı ve çıkış tarihi konusunda açıklama yapmasa da, en kısa süre içinde detayları paylaşma sözü verdi.

İLGİLİ HABERLER