Teknoloji

HTC U12 Plus’ın 23 Mayıs lansmanı öncesindeki sızıntısı şeffaf tasarımı gösteriyor

htc u12 plus
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
htc u12 plus
HTC U12 Plus tasarımıyla 2018’in akıllı telefon tasarım standartlarını yansıtacak gibi görünüyor.

HTC U12 Plus’ın 23 Mayıs tarihinde gerçekleşecek lansmanı öncesinde Evan Blass bu telefonun tasarımını gösteren fotoğraflar paylaştı, teknik özelliklerini de sızdırdı.

HTC bir sonraki amiral gemisi telefonu U12 Plus’ın ipuçlarını resmen vermeye başladı. Cihazın 23 Mayıs’ta resmen tanıtılacağını doğruladı. Ne var ki, popüler sızıntı kaynaklarından Evan Blass da yakında çıkacak bu telefonla ilgili daha fazla detay paylaştı. Bunların arasında telefonun tasarımıyla ilgili en net fikri elde etmemizi sağlayan bir fotoğraf da bulunuyor. Şeffaf gövdeli seçenek sayesinde telefonun içindeki donanım bileşenlerini de görmek mümkün oluyor.

Ayrıca Blass, HTC U12 Plus’ın teknik özellikler listesini de görmemizi sağlıyor. Görünüşe göre, geçtiğimiz mart ayında sızan teknik özellikler aşağı yukarı doğrulanıyor. 6 inç, WQHD+ LCD ekran, Qualcomm Snapdragon 845 işlemci, 6 GB RAM, 64 ya da 256 GB dahili hafıza, 3500 mAh kapasiteli pil gibi özellikleri göreceğiz.

Öte yandan U12 Plus hem önde hemn de arkada çift kameraya yer verecek. 12 megapiksel ve 16 megapiksel sensörler arkada, iki adet 8 megapiksel sensör de önde yer alacak.

Bunlara ek olarak HTC U12 Plus, suya ve toza dayanıklılığı IP68 ile belgelenen bir gövdeye sahip olacak. Android Oreo ile yüklü olarak gelecek cihaz, zamanı geldiğinde Android P güncellemesini de alacak. Ayrıca yeni dokunmaya duyarlı tuşlar, hem Amazon Alexa hem de Google Asistan için sürekli açık dinleme özellikleri de telefonda yer alacak.

Aslına bakarsanız, geriye HTC’nin duyuracağı pek de bir şey kalmadı. Ancak piyasaya çıkış tarihi ve fiyat gibi unsurlar için gelecek hafta çarşamba günü düzenlenecek lansmanı beklememiz gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER