Teknoloji

HTC U12 Plus resmi duyuru öncesinde test sitesinde boy gösterdi

htc u12 plus
HTC U12 Plus resmi duyuru öncesinde yine bir sızıntıda boy gösterdi

HTC U12 Plus, büyük ihtimalle 23 Mayıs’ta resmen gözler önüne çıkacak. Akıllı telefon resmi duyuru öncesinde HTC’nin internet sitesindeki bir test sayfasında görüldü.

Ünlü duyumcu Roland Quandt, HTC’nin internet sitesi içindeki bir test bölümünde şirketin henüz duyurulmayan yeni amiral gemisinin izlerine rastladı. Sayfada akıllı telefonun daha önce internete sızan özellikleri ve tasarımı doğrulanırken, fiyatı konusunda da ilk işaret verildi. U12 Plus adını taşıması beklenen telefonun 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanına sahip versiyonu Çin’de 5 bin 888 yuan (4210 TL) karşılığında satılacak. Söz konusu fiyat, U12 Plus’ın Samsung Galaxy S9, iPhone X ve Huawei P20 Pro gibi cihazlara rakip olacağını gösteriyor.

Sızan görseller, akıllı telefonun ekranında çentik bulunmayacağını bir kez daha doğruluyor. OLED ekranı tercih etmeyerek 2018’in trendlerinden ayrılan HTC, yeni telefonuna 2880 x 1440 piksel, WQHD+ çözünürlüklü Super LCD6 ekran yerleştirmiş. Boomsound hoparlörler, IP68 suya ve toza dayanıklılık sertifikası, 2 TB’ye kadar microSD kart desteği ve 3500 mAh pil telefonun özellikleri arasında bulunuyor. Telefonun kalbinde ise Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti yer alıyor.

HTC U12 Plus’ı gösteren test sayfası, kısa süre içinde HTC’nin internet sitesinden kaldırıldı. Ancak bu durum akıllı telefonun görsellerinin, özelliklerinin ve fiyatının internete sızmasına engel olmadı. Akıllı telefonun 23 Mayıs’ta resmen duyurulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER