Manşetler

HTC U12 resmi duyuru öncesinde 5G etkinliğinde görüntülendi

htc u12HTC U12, büyük ihtimalle ilkbahar içinde resmiyet kazanacak. Ancak akıllı telefonla ilgili sızıntılar cihazın pek çok özelliğinin şimdiden ortaya çıkmasını sağladı. Bu sızıntıların en yenisi ise telefonun tasarımını net biçimde gösteriyor.

Tayvan kaynaklı haberlere göre, U12 geçtiğimiz ayın sonlarında ülkede düzenlenen bir etkinlikte sergilendi. Akıllı telefon, söz konusu etkinlikte çekilen fotoğraflar Sogi isimli web sitesi tarafından da paylaşıldı.

Paylaşılan fotoğraflar, telefonun etkinlikte 5G bağlantısının faydalarını sergilemek için kullanıldığını gösteriyor. Speedtest uygulamasıyla yapılan testlerde HTC’nin yeni telefonunun 800 Mbps’nin üstüne çıkan indirme hızlarını desteklediği görülüyor.

Ünlü duyumcu Evan Blass, Tayvan’dan gelen fotoğrafların HTC’nin yeni akıllı telefonuna ait olduğunu doğruladı. Söz konusu fotoğraflar, ilk olarak “@iamaniff” rumuzlu kullanıcı tarafından Twitter üzerinde paylaşıldı. Fotoğrafların Tayvan 5G Endüstri Birliği tarafından gerçekleştirilen bir etkinlikte çekildiğini belirten kullanıcı, etkinlikte henüz resmiyet kazanmayan HTC markalı telefonların olduğunu ifade etti.

HTC U12 2018 Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılabilir mi?

Etkinlikte çekilen fotoğraflarda, U12’nin ön kamerasının üzerinin kapatılmış olması dikkat çekiyor. Ön kamera kapatılsa da, telefonun köşeleri yuvarlatılmış ekranı detaylı biçimde görülüyor. HTC U12 için 2018 Mobil Dünya Kongresi’nde bir tanıtım etkinliği gerçekleştirilmesine pek ihtimal verilmiyor. Akıllı telefonun mart veya nisan içinde ayrı bir etkinlikle resmiyet kazanabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER