Teknoloji

HTC yeni Windows telefonu Tiara’nın hazırlıklarını yapıyor

HTC’nin 2013 yılına özel gözde Android telefonu HTC One ile tanıştık, gelecek ay itibariyle telefonun Türkiye piyasasına giriş yaptığını görmeye başlayacağız. Geçen yıl bu zamanlar üç farklı Android telefonunu tanıtan HTC bu yıl “One” kelimesine yakışacak şekilde tek bir Android telefonu çıkarmakla yetindi. Android ile ilgili beklentiler yeni modelle birlikte biraz olsun dindi, şimdi sıra Windows Phone 8 cihazıyla ilgili planlara denk geldi.

htc-windows-phone-8x-270213

Unwired View sitesinin haberine göre HTC, Windows Phone 8’in GDR2 olarak adlandırılan ilk güncellemesiyle çalışacak yeni Windows telefonunun hazırlıklarını yapıyor. Tiara olarak adlandırılan bu cihazda 1.2 GHz çift çekirdekli Snapdragon işlemci, 4.3 inç WVGA Super LCD2 ekran, 8 GB dahili bellek, 1 GB RAM, 8 megapiksel arka kamera, 1.6 megapiksel ön kamera gibi teknik özelliklerin bulunduğu belirtiliyor. Bu özellikleri değerlendirecek olursak, karşımızda Windows Phone 8X’ten bir kademe aşağıda, Nokia Lumia 820 ayarında bir cihazın olduğunu söyleyebiliriz.

HTC, Android tarafında One ile Samsung’un 14 Martta tanıtılması beklenen Galaxy S IV akıllı telefonuna karşı rekabet edecek; öte yandan Windows Phone tarafında da şirketin Nokia ile gizliden gizliye bir rekabet içinde olduğunu söyleyebiliriz. HTC Tiara ile birlikte Tayvanlı şirket Windows Phone pazarında biraz daha zemin kazanmayı amaçlıyor, bunda ne kadar başarılı olacağını da hep beraber göreceğiz.

İlgili >> Unwired View

İLGİLİ HABERLER