Teknoloji

HTC Sense 4.1 arayüzü sızdı, hız artışı belgelendi

htc-one-x-inceleme-00001

HTC telefonlarına modifiye yazılım getirme konusunda haklı bir üne sahip olan Football lakaplı yazılımcı Sense 4.1’in ROM Güncelleme Programının (RUU) sızdırılmış bir versiyonunu ele geçirmiş ve bunu One X’e özel Maximus bellenimi için çıkardığı 2.2 güncellemesine eklemiş. Söz konusu Maximus ROM’u Android 4.0.4’ü baz alarak çalışmakla birlikte Sense arayüzü hususunda bazı yenilikleri kullanıcıya önceden sunma fırsatı yakalıyor.

ROM’un dikkat çekici bir hız artışı sunduğu görülüyor. Quadrant ile Sense 4.0 yüklü sistemlerde 5100 civarında bir puan yakalandığı hatırlatılırken, Sense 4.1 kullanıcı arayüzlü sistemde 5900 puana ulaşıldığı kaydediliyor. Bu hız artışına paralel olarak batarya ömrünün de iyileştirildiği, ekranın açık olduğu süre boyunca pilde çalışma ömrünün üç saatten beş saate çıktığı kaydediliyor. Başlatıcıdan üç boyutlu unsurların kaldırılması da uygulama menüsü içindeki gecikmelerin de ortadan kalkmasını sağlamış. Sense 4.1 ile birlikte daha önce belirttiğimiz gibi menü butonu için yeni bir tuş konfigürasyonu getiriliyor. Böylelikle çeşitli uygulamaların en altında görüntülenmekte olan ve üzerinde menü tuşunu barındıran siyah renkli bant kaldırılmış oluyor.

Maximus 2.2 ile ön izlemesi yapılan bu yeniliklerin önümüzdeki günlerde dünya çapındaki HTC One X kullanıcılarına sunulması bekleniyor.

İlgili >> Trusted Reviews, XDA-Developers

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER