Manşetler

HTC Sensation XL’ye hızlı bakış – Galeri & Video

p1000845_tb

Turkcell Teknoloji Zirvesi‘nde HTC’nin de küçük bir standı var. Tayvanlı şirket burada HTC Flyer tablet ve HTC Evo 3D gibi Türkiye’de piyasada olan modellerinin yanı sıra henüz burada piyasaya sürmediği, yeni tanıtılan HTC Sensation XL’i de tanıtıyor. Bildiğiniz gibi bu akıllı telefonun en büyük özelliklerinden bir tanesi Beats Audio ses teknolojisini bünyesinde barındırması. Stand içinde yer alan birkaç HTC Sensation XL‘e Beats Audio Solo HD kafaüstü kulaklıklar da eşlik ediyor. Bu ikili sayesinde cihazın entegre ses teknolojisini test etme fırsatı bulduk.

HTC Sensation XL’in teknik özelliklerini hatırlatacak olursak 4.7 inç’lik devasa bir ekrana sahip olan bu cihazda 1.5 GHz’lik Qualcomm MSM8255 yongaset, 16 GB dahili bellek, 720p HD video kayıt yetenekli arka kamera ve 1.3 megapiksellik ön kamera yer alıyor. Android 2.3.5 Gingerbread ile çalışan test ürününde HTC Sense 3.5 kullanıcı arayüzü de yüklü geliyor. HTC Sense 3.5 ile ilgili yeniliklerden HTC Rhyme ön incelemesinde kısaca bahsetmiştik. Bu nedenle tekrar üzerinden geçmeye gerek yok. HTC, Sense arayüzüne ufak tefek eklemeler yapmaya devam ediyor.

HTC Sensation XL’in en büyük yeniliği sahip olduğu Beats Audio teknolojisi. Doğrusunu söylemek gerekirse özel bir Beats Audio ses profili var ve cihazla birlikte gelen Beats marka kulaklık veya piyasada bulacağınız herhangi bir Beats Audio kulaklığı taktığınızda bu profil aktif hâle geçiyor. Cihazın bildirim çubuğunda görülen Beats Audio ikonu profilin açıldığını gösteriyor. Bildirim tepsisini açarak bu profili kapatmak veya tekrar açmak mümkün. Özel Beats Audio profili açıkken bas ve tizin normale göre biraz kırpıldığını, rahatsız edici frekansların filtrelendiğini, böylelikle çok daha temiz ve kaliteli bir sesin kulaklara yayıldığını söyleyebiliriz. Özellikle basın ağırlıklı olduğu şarkılarda bu profilin farkı ortaya çıkıyor.

Videoyu yüklüyoruz, hazır olduğunda burada da buluyor olacaksınız.

Video: HTC Sensation XL’e Hızlı Bakış

Galeri: HTC Sensation XL
[scrollGallery id=742]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER