Teknoloji

HTC One M9 Prime Edition: Avrupa’ya özel HTC One M9s

htc one m9 prime edition

htc one m9 prime editionHTC geçen yıl 2015 model amiral gemisi One M9’un orta segment versiyonu One M9s‘i Tayvan’da çıkarmıştı. Şimdi şirket bu akıllı telefonu Avrupa’da başka bir isim altında yeniden çıkarıyor.

HTC bu tarz bir isim değişikliği sayesinde mevcut telefonu yeni pazarlar için daha çekici hâle getirmek istemiş olabilir. Ne de olsa ‘yeni’ her zaman satış için önemli bir cazibe noktası olmuştur.

Aslına bakarsanız, cihazları belirli pazarlar için yeniden adlandırıp çıkarma konusunda HTC yalnız değil. Örneğin Motorola’nın Droid cihazları Avrupa’da farklı markalar altında çıkarılıyor. Samsung ise Japonya’da daha fazla satacağını düşünerek Galaxy S6 adını kullanmamıştı.

HTC One M9s, HTC One M9 Prime Edition adıyla Avrupa’da çıkarılıyor. HTC, telefonun adının sonuna ‘s’ takısını eklemenin Avrupalılar için fazla çekici olmayacağını düşünerek ‘Prime Edition’ adında karar kılmış olması muhtemel. Böylelikle orta segment Android telefonu daha çekici hâle getirilmiş oluyor.

HTC One M9’un tasarımına sahip olan bu telefonun arkasında optik görüntü sabitleme özellikli 13 megapiksel, f/2.0 arka kamera yer alıyor. 2.2 GHz sekiz çekirdekli MediaTek Helio X10 işlemci, 2 GB RAM ve 16 GB dahili hafıza da diğer özellikler arasında bulunuyor.

HTC One M9 Prime Edition Polonya’da satışa sunuldu.

İLGİLİ HABERLER