Teknoloji

HTC One M9+ çok yakında Avrupa pazarına geliyor

htc-one-m9-on-inceleme-8

HTC One M9’un duyurusu gerçekleşmeden önce bu akıllı telefonla birlikte daha büyük ekranlı ikinci bir telefonun tanıtılacağı da söyleniyor, bu cihaz Hima Ultra veya HTC One M9 Plus adlarıyla anılıyordu.

MWC 2015’te sadece One M9’u görünce bu söylentilerin önü biraz kesilir gibi oldu. Ancak son günlerde yeniden alevlenmeye başladı. Söz konusu cihazın çok yakında Avrupa pazarına gelebileceği söyleniyor.

@upleaks adlı Twitter hesabı üzerinden son zamanlarda epey HTC dedikodusu paylaşılıyor ve bu dedikodular da genellikle doğru çıkıyor. Bu nedenle son dedikoduya da biraz daha dikkat etmek zorunda kalıyoruz.

Twitter hesabı tarafından paylaşılan son tweet’lerden birinde söz konusu cihazın piyasaya HTC One M9+ adıyla çıkacağından bahsediliyor. Gelen sorular üzerine hesaptan bu cihazın birinci çeyrek sonları veya ikinci çeyrek başlarında çıkacağı şeklinde bir cevap geliyor.

Twitter’dan devam eden karşılıklı muhabbetin dikkat çeken bir başka ayrıntısı da bu cihazın HTC One M9’daki Qualcomm Snapdragon 810 işlemcinin aksine MediaTek yongaset barındıracağı.

HTC’nin işlemci tarafında böyle bir karar almasının arkasında finansal nedenler yatıyor olmalı. MediaTek’in donanımları Qualcomm’unkilerden daha ucuz, ayrıca şirket son zamanlarda alternatif işlemci üreticilerine de geçişi değerlendiriyordu.

Bu cihazın 5.5 inç Quad HD ekran, 20 megapiksel arka kamera ve ilk kez HTC One M9’da gördüğümüz Sense 7 kullanıcı arayüzünü barındırması bekleniyor.

Aslında HTC One M9+’ın ilk etapta sadece Asya için çıkacağı, ancak Avrupa pazarına da giriş yapabileceği söyleniyordu. Bu arada Avrupa’dan kastın Batı Avrupa mı, Doğu Avrupa mı olduğu belirtilmiyor. Her iki pazarın dengeleri birbirinden farklı, ucuz cihazlar Doğu Avrupa’ya daha çok geliyor. Ayrıca geçmişte Rusya’da piyasaya çıkan bazı akıllı telefonların Avrupa pazarına girmediğini de gördük.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER