Manşetler

HTC One M9 resmiyet kazandı: Sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 810 işlemci, 3 GB RAM

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc-one-m9-010315-1

HTC yeni amiral gemisi Android telefonu One M9’u resmen duyurdu. HTC One M9’un selefi One (M8)’e tasarım bakımından büyük benzerlik gösterdiği sızıntılarla ortaya çıkmıştı. Yeniden konumlandırılan güç düğmesi ve birkaç küçük dokunuş dışında One M9, görsel manada bir yenilik sunmuyor. 5 inçlik 1080p LCD ekrana sahip akıllı telefonun bileşenleriyse kullanıcılara farklı bir deneyimin kapılarını açıyor.

HTC One M9’da sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 810 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 3 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza eşlik ediyor. One M9’un dahili hafızası microSD kart ile genişletilebiliyor. 2840 mAh kapasiteli pil ve Dolby Audio ses teknolojisini barındıran BoomSound hoparlörler, HTC One M9’un bileşenleri arasında bulunuyor. Kutusundan Android 5.0 Lollipop işletim sistemi ve HTC’nin Sense Seven arayüzüyle çıkan cihazda kullanıcılar dahili depolama alanının 21 GB’lik kısmından faydalanabiliyor. Gümüş ve koyu gri renk seçeneklerine HTC One M9 ile birlikte gümüş ve altın renklerini bir araya getiren yeni iki tonlu versiyon ve pembe de ekleniyor.

HTC One M9’da en belirgin değişiklik ise kamera alanında yaşanıyor. Bundan önceki iki One modelinde düşük ışık performansını geliştirmek adına 4 megapiksellik UltraPixel kameralar kullanan HTC, One M9 ile aksi istikamette hareket ediyor. Akıllı telefonun arkasında 20 megapiksel kamera bulunuyor. UltraPixel teknolojisiyse özçekimleri geliştirmek adına ön kameraya taşınıyor.

HTC One M9’un Türkiye’de 31 Mart tarihinde Vodafone tarafından satışa sunulacağı ise HTC Türkiye ve Vodafone’un Twitter hesapları arasında gerçekleşen bir diyalogla teknoloji meraklılarına duyuruldu. HTC’nin amiral gemisinin Türkiye’deki satış fiyatı ve Vodafone’un sunacağı teklifler ise henüz bilinmiyor.

Güncelleme: Turkcell ve Avea da Twitter hesaplarından yaptıkları duyurularla HTC One M9’u satacaklarını açıkladılar.

İLGİLİ HABERLER