Teknoloji

HTC One (M8) Windows Phone sonunda resmiyet kazandı

htc-one-m8-windows-phone-200814

Bir amiral gemisi Android telefonun Windows Phone ile çalışsa nasıl görüneceği sorusu daha önce defalarca sorulmuştur. Nihayet bunun cevabını artık biliyoruz. Bir süredir dedikoduları ortalıkta dolaşan One (M8)’in Windows Phone versiyonu nihayet resmiyet kazandı.

One (M8) for Windows, HTC’nin 2012 sonbaharında çıkan Windows Phone 8X’ten bu yana piyasaya sürdüğü ilk üst sınıf Windows telefonu olma özelliği taşıyor. Böylelikle uzun bir aranın ardından Nokia dışında bir şirket üst sınıf Windows Phone ile tüketicilerin karşısına çıkmış oldu. HTC, büyük ilgi gören M8 donanımını Windows Phone ile çıkarmaları noktasında tüketicilerden yoğun talep geldiğini, bu cihazın da söz konusu isteklere verilen bir karşılık olduğunu kaydetti.

Microsoft’un mobil işletim sistemiyle çalışan HTC One (M8) Windows Phone Android ile çalışan versiyonuyla ikiz olma niteliği taşıyor. Aynı alüminyum tek kalıp gövde, aynı yuvarlak köşeler, aynı 5 inç 1080p ekran bu Windows telefonunda bulunuyor. Hatta One (M8) Windows Phone da dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 801 yongasetini barındırıyor. 2 GB RAM, 32 GB dahili hafıza, 4 megapiksel UltraPixel ve derinlik algılamaları Duo Kamera, 5 megapiksel ön kamera gibi özellikler de HTC One (M8) Windows Phone cihazında bulunuyor.

One (M8)’in Android versiyonu farklı renk seçeneklerine sahip, ancak Windows Phone versiyonu şu an için sadece metal gri renk seçeneğiyle sunuluyor. Ayrıca cihazın arkasında bulunan HTC logosunun altındaki Windows Phone logosu da Android versiyonundakine göre bir farklılık olarak dikkat çekiyor.

Microsoft onaylı One (M8) Windows Phone 8.1’in en güncel versiyonuyla çalışıyor, böylelikle klasörleri, daha fazla Başlangıç ekranı düzeni seçeneklerini, bildirim tepsisini ve Microsoft’un kişisel sanal asistanı Cortana’yı barındırıyor. HTC kullanıcı arayüzünü Android cihazlarında yaptığı gibi kendine göre özelleştiremese de, Windows Phone için geliştirdiği çeşitli uygulamalarla farklılık yaratıyor.

Android modelinde olduğu gibi ekrana çift tıklatarak cihazı uyandırma seçeneği mevcut. Ayrıca HTC’nin Dot View kılıfının uyandırma ve uyutma özelliği e Windows modeli tarafından destekleniyor. Ne var ki, bildirimler ve diğer Dot View özellikleri henüz desteklenmiyor. HTC Kamera uygulaması da Duo Kamera özelliklerini destekliyor, kullanıcılara çekilen fotoğraflarda yeniden odaklandırma veya üç boyutlu perspektifler yaratma izni veriyor. Ayrıca HTC Windows Phone için geliştirdiği BlinkFeed uygulamasıyla Android cihazlardakine yakın bir ana ekran deneyimi sunmaya çalışıyor. Sense TV uygulaması da M8’in kızılötesi portu sayesinde bir uzaktan kumanda gibi kullanılmasını sağlıyor.

HTC One (M8) Windows Phone şu an için sadece ABD’de, Verizon tarafından satılıyor. AT&T de yakın gelecekte bu cihazı müşterilerine sunacağını açıkladı. Telefonun diğer ülkelerde de piyasaya çıkmasını bekliyoruz, ancak HTC bununla ilgili takvimini henüz açıklamadı.

[Görsel – The Verge]

İLGİLİ HABERLER