Manşetler

HTC M8 ve Sense 6 videoda görüntülendi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HTC’nin All New One olarak adlandıracağı söylenen gelecek nesil Android amiral gemisine ait olduğu öne sürülen bir video cihaz hakkında bir fikir edinmemize olanak sağlıyor. Kullanıcıların yorumlarına bağlı olarak bu cihaz HTC One’a göre dikkate değer bir güncelleme olarak da görülebilir veya sadece ufak tefek iyileştirmeler barındıran bir versiyonu olarak da nitelendirilebilir.

htc-all-new-one-m8-030314-1

Birkaç ay önce gördüğümüz çeşitli HTC kılıf sızıntıları bazı unsurlar hakkında net bir tablo ortaya koymuyordu, özellikle ikinci kamera hususunda bu kılıflar pek de güven verici kanıtlar sunmuyordu. Ancak son zamanlardaki sızıntılar kılıflarda bile tek bir tasarım üzerinde uzlaşıldığı görülüyor. Video da bu eğilimi doğruluyor, ikinci kameranın varlığı bir kez daha gösteriliyor. Daha büyük sensörlü ana kamera her zamanki yerinde dururken ikinci kamera da biraz daha yukarda, cihazın tepesine doğru yer alıyor. Ana kameranın yanında da çift flaş dikkat çekiyor.

Ön tarafta ikili hoparlör dizilimi varlığını korumaya devam ediyor, bu görünüş HTC’nin bir alamet-i farikası olma yolunda ilerliyor. Ön kamera da hâlâ sağ kenarda yer almayı sürdürüyor. Ancak sensörler ise soldan sağa, kameranın hemen yanına çekilmiş. Bu arada videonun en fazla dikkat çeken ayrıntılardan bir tanesi de microSD kart yuvasının bulunması. HTC One Max’te de microSD kart yuvasına yer vermişti. Bu eğilimi 2014’ün amiral gemisinde de sürdürebilir.

Yazılım tarafında da All New One telefonunun HTC Sense 6 kullanıcı arayüzüyle geleceği görünüyor. Yepyeni görünüşe sahip BlinkFeed soldan sürüklenerek açılırken, Beats Music uygulaması da Beats ses teknolojisinin bulunmamasına rağmen varlığını koruyor gibi görünüyor. Bu arada daha önceki sızıntıları destekleyecek şekilde navigasyon kontrolleri yazılım tabanlı olacak şekilde ekran üstünde yer alıyor.

All New HTC One görünüş itibarıyla mevcut HTC One’a fazlasıyla benziyor. Ancak yazılım ve donanımda yapılmış ufak tefek değişiklikler bazılarının ilgisini çekebilir. Telefonun ay sonunda düzenlenecek bir etkinlikle tanıtılması bekleniyor.

İlgili >> BestBoyZ

İLGİLİ HABERLER