Teknoloji

HTC M8 sızıntıları ve fotoğraflarıyla ikna edici bir taslak resim oluşturuldu

“Hamdir” rumuzlu bir XDA Developers Forum kullanıcısı HTC M8 için tasarladığı bir çizimi paylaştı.

htc-m8-taslak-cizim-130214

İnternet üzerinde rastladığı çeşitli fotoğrafları ve sızıntıları değerlendiren kullanıcının hazırladığı taslak çizim bir hayli ikna edici görünüyor. Tabii ki, bu çizim tam anlamıyla gerçeği yansıtmıyor olabilir, ne de olsa HTC yeni nesil amiral gemisi konusunda sessiz kalmayı sürdürüyor.

Çizilen taslak resimde yekpare alüminyum gövdeye sahip HTC One benzeri bir cihaz dikkat çekiyor. 5 inç ekranlı HTC M8’de kapasitif fiziksel tuşlar yerine ekran üstü navigasyon kontrolleri yer alıyor. Arkada yer alan iki kamera da Lytro benzeri yeniden odaklama işlevi sunacak gibi görünüyor.

Eğer sızıntılar doğruysa, HTC M8’in kenarlarında daha ince bir çerçeve olacak, ancak ekran altında, kapasitif tuşlar yer almasa bile HTC logosu için belirli bir siyah renkli alan bulunmaya devam edecek. Ayrıca cihazın daha yuvarlak hatlara sahip olduğu da dikkatlerden kaçmıyor. Bu arada Hamdir’in çiziminde hoparlör ızgaralarının görünümünde ufak değişiklikler yapılmış, üstteki ızgara, sağına gelen ışık sensörü nedeniyle biraz kırpılmış.

HTC’nin M8’i mart sonunda New York şehrinde düzenlenecek bir etkinlikte tanıtması bekleniyor. HTC M8’in 2.3 GHz dört çekirdekli Snapdragon 800 işlemci, 2 GB RAM, 16 GB dahili hafıza, 2900 mAh kapasiteli batarya, microSD kart yuvası, Android 4.4 KitKat ve Sense 6 gibi başlıca teknik özellikler barındırması bekleniyor.

İlgili >> PhanDroid, XDA Developers

İLGİLİ HABERLER