Teknoloji

HTC kendi tabletlerini gelecek yıl çıkaracak

htc-logo-070414 (800 x 534)

Yıllardır tablet piyasasının dışında olan HTC, Google Nexus 9 ile pazara geri dönüş yapmıştı. Oyuna son derece iddialı biçime geri dönen HTC, gelecek yıl kendi tabletlerini çıkarmayı planlıyor. Tayvanlı şirket yeni tabletlerinin ucuz olmayacağını şimdiden belirtmekte bir sakınca görmüyor.

HTC’nin finansal sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda konuşan CFO Chang Chia-lin, şirketin kendi markasını taşıyan tabletlerini 2015 içinde piyasaya sürmeyi planladığını dile getirdi. Chang marka algısını kuvvetlendirmek ve şirketin uzun vadeli büyümesine yardımcı olmak amacıyla ortak markalı ürünler sunmayı da değerlendireceklerinin altını çizdi.

HTC’nin tablet planlarına ilişkin ekstra detayları ise şirketin Kuzey Asya Başkanı Jack Tong verdi. Taipei’de düzenlediği bir basın toplantısında konuşan Tong, HTC’nin giriş seviyesi tablet pazarında boy gösterme gibi bir niyeti olmadığını belirtti. Tong bu segmentte kâr marjının çok düşük olmasına dikkat çekti.

Orta ve üst sınıf tablet pazarındaki büyüme fırsatları konusunda daha iyimser olan Tong, özellikle phablet satışlarıyla kesişime girmeyen büyük ekranlı tabletlerin ciddi bir potansiyel taşıdığını ifade etti. Tayvanlı şirketin kendi markasını kullanarak üst sınıf, büyük ekranlı tablet pazarında yer edinme macerası izlemeye değer bir süreç olacağa benziyor.

İLGİLİ HABERLER