Teknoloji

HTC düşük satışlar yüzünden iş gücünde yüzde 15 oranında kesintiye gidiyor

htc ceo

htc-logo-mwc-2015

İçinde bulunduğu sıkıntıdan yıllardır çıkamayan HTC, şimdi de operasyonel maliyetleri aşağıya çekmek için yeniden yapılanmaya gidiyor. Tayvanlı üretici, küresel akıllı telefon satışlarındaki düşük performanstan ötürü küresel iş gücünde yüzde 15 oranında kesinti gerçekleştireceğini açıkladı. Bu da 31 Mart itibarıyla 15 bin 685 çalışanı bulunan HTC’de 2 bini aşkın kişiyle yolların ayrılacağı anlamına geliyor.

HTC CEO’su Cher Wang, işten çıkarmaların şirketin akıllı telefonların ötesinde konumlanmasını mümkün kılmak için planlandığını belirtti. Wang, bağlı yaşam tarzı alanındaki avantajlardan faydalanmak adına esnek ve dinamik bir organizasyona ihtiyaç duyduklarının altını çizdi.

Geçtiğimiz ocak ayında açıklanan finansal sonuçlar, HTC’nin satışların üç yıl sonra ilk kez arttığını ortaya koymuştu. Ancak mali yılın ikinci çeyreğine ait sonuçlar, şirketi yeniden zarara döndürmüş ve üçüncü çeyrek için de karamsar bir tablo çizilmişti. HTC geçtiğimiz mart ayında CEO’luk koltuğuna Peter Chou yerine kuruculardan Cher Wang’i getirmişti.

HTC’den yapılan açıklamada işten çıkarmalarla birlikte operasyonel maliyetlerde yüzde 35’lik bir tasarruf sağlanacağı belirtildi ve maliyet kesintilerinin önümüzdeki yılın ilk çeyreğine de yayılabileceği ifade edildi. Bir zamanlar akıllı telefon pazarının yüzde 10’unu kontrol eden HTC için mevcut tablonun fazlasıyla acı olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER