Teknoloji

HTC Endeavour C2 One X’in yenilenmiş bir versiyonunun geleceğini işaret ediyor

htc-one-x-inceleme-00016

HTC’nin ABD’de piyasaya sürdüğü HTC One X’lerde yer alan Qualcomm’un Snapdragon S4 yongasından vazgeçip NVIDIA’nın dört çekirdekli Tegra 3 işlemcisine dönüş yapacağı, çıkarılacak yeni cihazın Android 4.1 Jelly Bean işletim sistemini barındıracağı dile getirilmişti. Söylentilere göre HTC beklenen cihazın uluslararası pazarda çıkacak versiyonu için de hazırlıklar yapıyor. Endeavour C2 kod adıyla anılan bu cihazı ilginç kılan şey, HTC One X’in de tanıtılmadan önce Endeavour kod adıyla anılmış olması. Bu durumda dedikodusu yapılan cihazın One X’in daha güncel bir versiyonu olması muhtemel.

HTC One X’in daha gelişmiş versiyonunda NVIDIA’nın dört çekirdekli Tegra 3 işlemcisi bulunmaya devam edecek, işlemci hızı ise 1.7 GHz’e çıkacak. Bataryanın kapasitesinin artırılacağı, ayrıca yeni bir renk seçeneğinin de ekleneceği söyleniyor. Stuff’ın haberine göre bu cihazda da diğer cihazlarda olduğu gibi Beats kulaklık desteği bulunmaya devam edecek, ayrıca mevcut HTC aksesuarları da bu yeni cihazla sorunsuz şekilde çalışmaya devam edecek. Bu arada HTC’nin cihaza ekleyeceği ClearVoice teknolojisi sayesinde görüşme kalitesinin daha da iyileştirileceği söyleniyor. Anlaşılan ClearVoice, bazı mobil operatörlerin destekleyen cihazlar için sunduğu HD Voice teknolojisine benziyor.

Bu arada HTC’nin Watch adını verdiği video akış servisini de yenileyeceği, HTC Watch 2 olarak adlandırılacak bu yeni servisin çıkacak cihazda yer alacağı söyleniyor. Bu yeni cihazın ekim ayının başlarında piyasaya çıkacağı, Galaxy Note II ve yeni iPhone ile kıyasıya bir rekabete girişeceği tahmin ediliyor.

İlgili >> Stuff.tv

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER