Teknoloji

HTC Çin’de büyük ekranlı One M9+ ve E9+ ile rekabet edecek

htc-one-m9-plus-e9-plus-080415

HTC Çin pazarının büyük ekranlı telefon ihtiyacına 5.5 inç ekranlı ve plastik gövdeli One E9+ ile cevap vermişti. Şirket şimdi de metal gövdeli M9+ ile birlikte şimdilerde Türkiye piyasasına giriş yapan amiral gemisi One M9’un biraz daha büyük ve yüksek çözünürlüklü ekranlı bir alternatifini sunuyor.

Daha önceki sızıntılar sayesinde One M9+’ın ne gibi teknik özelliklere sahip olacağını biliyorduk, bunlar da yanlış çıkmadı. 5.2 inç Quad HD ekran, sekiz çekirdekli 2.2 GHz 64-bit MediaTek MT6795T yongaset, 3 GB RAM, UltraPixel ön kamera, 20 megapiksel arka kamera ve M8’in Duo Kamera teknolojisi One M9+’ın başlıca özellikleri arasında bulunuyor. İkinci arka kameranın yanı sıra, One M9+’ın ekranının altında parmak izi okuyucusu yer alıyor. Bunun sayesinde ekran kilidini açmak veya ödeme işlemleri gerçekleştirmek mümkün olacak.

M9+ 2840 mAh kapasiteli entegre pille birlikte geliyor. Ayrıca önde stereo BoomSound hoparlörler yer alırken bu telefona özel Dot View kılıflar da piyasada olacak. HTC bu telefonun piyasaya ne zaman çıkacağı ve fiyatı hakkında herhangi bir bilgi vermedi.

One M9+ barındırdığı Quad HD ekranıyla M9’un biraz daha önünde gibi görünse de, MediaTek işlemcinin M9’daki Snapdragon 810 ile performans açısında ne derece rekabet edebildiğini bilmiyoruz. Zamanla bu noktadaki soru işaretleri de ortadan kalkacaktır.

İLGİLİ HABERLER