Teknoloji

HTC BlinkFeed üzerinde reklam göstererek para kazanmayı planlıyor

htc-logo-para-110515

HTC’nin zor zamanlar geçirdiği bir gerçek ve açıklanan son mali çeyrek raporu da One M9 satışlarının istendiği kadar iyi şekilde seyretmediğini gösteriyor. Bunun çeşiti nedenleri var, başta One M9’un tüketicileri ikna edecek yenilikleri barındırmaması ve Apple, Samsung gibi çetin ve dişli rakiplerin ürünlerinin bulunması gösterilebilir.

Görünüşe göre, HTC ek kaynak yaratma çabasında ve bunun için de çeşitli planları bulunuyor. Son zamanlarda HTC ile ilgili sızıntılarıyla dikkat çeken Twitter’daki @upleaks hesabı, HTC’nin iki aşamalı bir para kazanma planı hazırladığını ortaya çıkardı. Tayvan merkezli üretici BlinkFeed’e sponsorlu içerikler ve uygulama tavsiyeleri eklemeyi planlıyor.

htc-para-kazanma-110515

Bildiğiniz gibi, BlinkFeed Sense kullanıcı arayüzünün bir parçası ve kullanıcılara çeşitli sosyal ağlardan ve haber sitelerinden içerikler sunuyor. Çok yakında BlinkFeed’de üçüncü taraf uygulamalar ve oyunlarla ilgili içerikleri görmeye başlayabiliriz. HTC’nin kendi uygulama ve servislerinin promosyonu fikri de masada bulunuyor ve bunun da satışları artırması hedefleniyor.

Her zaman olduğu gibi, sızan bu para kazanma planına şüpheyle yaklaşmakta fayda var. Sızdırılan belgelerin sahte olma ihtimali de var, ancak sızan planlar gayet makul görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER