Teknoloji

HTC akıllı telefon pazarında mücadeleden vazgeçmiyor

htc vive phone
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HTC son zamanlarda enerjisinin büyük kısmını sanal gerçeklik başlıklarına ayırmış olsa da, akıllı telefonlardan da vazgeçmiş değil. HTC CEO’su Yves Maitre, şirketin 5G uyumlu ilk telefonunu 2020’nin içinde çıkaracağını açıkladı.

Maitre, söz konusu telefonun teknik özellikleri konusunda ipucu vermedi. Şirketin 5G açılımına üst segment bir cihazla başlaması muhtemel görünse de, bu yönde bir zorunluluğunun olmadığını belirtmek gerekiyor. Hem MediaTek’in hem de Qualcomm’un orta sınıf cihazlar için 5G uyumlu işlemci seçenekleri mevcut.

Maitre’ye göre, HTC’nin 5G telefonu, şirketin sanal gerçeklik alanındaki çalışmalarına da yardımcı olabilir. 5G teknolojisi yeni yeni yaygınlaşsa da, 5G’nin getirdiği düşük gecikme ve ekstra bant genişliğinin sanal gerçeklik uygulamalarının pürüzsüz çalışması için oldukça faydalı olacağı belirtiliyor.

HTC 5G telefonuyla yeniden parıltılı günlere dönüşün yolunu açabilir mi?

5G açılımının HTC’ye akıllı telefon pazarında başarı getirip getirmeyeceği ise ayrı bir konu gibi görünüyor. Şirket, 2018’de çıkardığı U12 Plus‘tan bu yana üst segment olarak değerlendirilebilecek bir cihaz çıkarmış değil. Tayvanlı üreticinin ismi son zamanlarda uygun fiyatlı veya Bitcoin odaklı Exodus 1s gibi telefonlarla duyuluyor.

Yine de; 5G haberleri, HTC’nin hâlâ akıllı telefon pazarından vazgeçmediğini göstermesi açısından önem taşıyor. Ancak akıllı telefonların HTC’nin planlarında eskisi kadar önemli bir yer tutmadığını da belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER