Manşetler

HTC 10 tanıtıldı: 5.2 inç ekran, Snapdragon 820, 12 MP UltraPixel kamera

htc 10

htc 10

HTC 10 haftalar süren sızıntıların ardından nihayet resmiyet kazandı. HTC’nin internet üzerinden gerçekleştirdiği tanıtımla resmiyet kazanan, aynı zamanda İstanbul’da da Türkiye tanıtımı için özel bir etkinlik düzenlenen amiral gemisi Android telefon, rekabette kendisini öne çıkaracak özellikleri bünyesinde barındırıyor.

Ekrana baktığımızda HTC’nin de en sonunda Quad HD dalgasına kapıldığını görüyoruz. 5.2 inç ekran 2560 x 1440 piksel çözünürlük ve 564 ppi piksel yoğunluğuyla keskin ve canlı görüntüler vadediyor. HTC yine Super LCD ekrana bağlı kalmaya devam ediyor, ancak bu sefer Super LCD 5 teknolojisine yer veriyor. Ekranın üstünü eğri kenarı Gorilla Glass cam kaplarken ekran rengi de kişiselleştirilebiliyor.

İşlemci tarafında Qualcomm’un 2.2 GHz dört çekirdekli, 64-bit Snapdragon 820 işlemcisini görüyoruz. 4 GB RAM bu işlemciye eşlik ediyor. 32 GB ve 64 GB kapasiteli seçeneklere sahip olan HTC 10’un 2 TB’ye kadar bellek kartlarını destekleyen microSD kart yuvası da mevcut. Flex Storage desteği sayesinde dahili ve microSD depolama alanlarını sanki tek bir depolama alanıymış gibi görüyor.

HTC 10’un güçlü olduğu iddia edildiği bir başka alan da kamerası. Arkada 12 megapiksel, 1.55 mikron piksel boyutlu, UltraPixel 2 kamera yer alıyor. Lazer otomatik odak sistemi, BSI sensörü, otomatik görüntü sabitleme, f/1.8 diyafram açıklığı, 26 mm odak uzunluğu, 80 derecelik geniş açı gibi özelliklere sahip olan kameranın yanında çift renk tonlu LED flaş bulunuyor. 4K video kaydı, video resim özelliği, saniyede 120 kare hızında 720p ağır çekim video, otomatik HDR, panorama gibi özellikleri de HTC 10’un arka kamerasının özellikleri arasında görüyoruz.

htc 10

Ön kamera da epey zengin görünüyor. 5 megapiksel çözünürlük, 1.34 mikron piksel boyutu, otomatik odaklama, BSI sensörü, optik görüntü sabitleme sistemi, f/1.8, 23 mm odak uzunluğu gibi özelliklere sahip olan ön kamera sisteminde otomatik HDR, 1080p Full HD video kaydı, otomatik ve sesli selfie çekim modları, canlı makyaj gibi unsurlar da mevcut.

HTC 10’da 3000 mAh kapasiteli pil bulunuyor. 3G/4.5G bağlantısıyla 27 saate kadar konuşma ve 19 güne kadar bekleme süresi sunduğu vadedilen bu pil güç tasarruf modu, yüksek güç tasarruf modu gibi yazılımsal özelliklerle HTC 10 sahiplerine uzun çalışma ömrüne sahip olma şansı tanıyor. Quick Charge 3.0 desteğine sahip olan HTC 10’un pili sadece 30 dakikada yüzde 50 seviyesinde şarj edilebiliyor.

Android 6.0 Marshmallow ile yüklü olarak gelen HTC 10’da Sense kullanıcı arayüzünü görüyoruz. HTC tarafından daha hafif ve daha az bellek kullanacak şekilde tasarlanan yeni kullanıcı arayüzünde fazla bellek kullanan programlar azaltılmış. Ayrıca HTC önceden yüklenmiş uygulama sayısını azaltmış; Google ve HTC’nin sundukları arasında en iyileri olduğunu düşündüklerini ön yüklü olarak sunuyor. Eğlenceli resimler ve pastel tonlar da HTC 10’un kullanıcı arayüzünü epey renkli ve çekici gösteriyor. HTC kullanıcılara binlerce tema seçeneği de sunuyor.

Boost+ olarak adlandırılan özellik sayesinde kullanıcılar telefonları üzerinden daha fazla kontrol imkanına sahip olacak. Uygulama Kilidi işlevi, seçtiğin herhangi bir uygulamayı kilitlemeyi kolaylaştırarak yeni bir güvenlik seviyesi katarken Uygulama Yöneticisi, ekstra kaynakları kullanan şeyi görmenizi sağlıyor, uygulamaların üzerinde ince ayarlı kontrol sunuyor. Bir uygulama düzgün çalışmadığında anında bir düzeltme de sağlıyor.

Kablosuz bağlantı özelliklerine baktığımızda 802.11a/b/g/n/ac Wi-Fi, Bluetooth 4.2, GPS, NFC, DLNA, Miracast, AirPlay, Chromecast gibi destekleri görüyoruz. Kategori 9 LTE desteği sayesinde saniyede 450 MBit’e kadar indirme ve 50 Mbps’ye kadar yükleme hızlarını da destekliyor. USB-C portuna sahip olan cihaz USB 3.1.1 desteğini de bünyesinde barındırıyor.

HTC 10’un tasarımı geçen yılların M serisi One telefonlarıyla One A9’un birleşimi gibi görünüyor. Önden bakıldığında biraz daha A9’u andıran bu telefonun ekranının altında fiziksel ana ekran tuşunu görüyoruz ve bu tuş parmak izi okuyucusu da barındırıyor. Hafif kavisli arka yüzeyi ve inceltilmiş kenarları da telefonun rahat kullanımına katkı sağlıyor.

HTC 10, 4K videoyu dünyanın ilk stereo 24-bit Hi-Res sistemi ile birleştirerek standart kayıtlara göre 256 kat daha fazla detayı, iki kat daha yüksek bir frekans aralığında yakalıyor. Bu sayede kayıtlı içerikleri bizzat oradaymışsınız gibi tekrar tekrar yaşamanıza imkan veriyor.

HTC 10, Hi-Res ses sertifikasının yanı sıra, müziğin tam da sanatçının duyulmasını istediği şekilde size sunmak için tasarlandı. Geleneksel bir kulaklık amfisine göre iki kat daha güçlü ses veren kulaklık amfisi, 16-bitten 24-bit sese yükseltme yeteneği ve yüksek performanslı dijitalden analoğa dönüştürme yeteneğinin bir araya gelmesi sonucu ortaya pazardaki diğer cihazlara göre on kat daha az ses kaybı sağlayarak, HTC?nin zaten rakipsiz olduğu ses alanında bütünüyle rakipsiz bir ses performansı ortaya çıkarıyor.

Herkes sesleri ve müziği farklı şekillerde duyar. Bu farktan esinlenerek geliştirilen HTC 10?un Yeni Kişisel Ses Profili sistemi, ses deneyimini daha da geliştirerek kişisel dinleme tercihlerine göre ayarlanan kişiye özel bir profil yaratarak, ses frekanslarını her iki kulağa göre dinamik olarak ayarlıyor ve müziği sanatçının duyulmasını istediği şekildei duymaya imkan veriyor. Dünyanın en iyi akustik sistemlerinde olduğu gibi birbirinden ayrı alçak frekans (tweeter) ve yüksek frekans hoparlör (woofer) tasarımı ile yenilenen HTC BoomSound Hi-Fi hoparlörler ise her bir hoparlör üzerindeki özel amfileri ile bugüne kadar bir akıllı telefonda görülmemiş bir ses deneyimi sunuyor.

HTC 10 Hi-Res ses sertifikalı kulakiçi kulaklıklarıyla beraber sunuluyor. Havacılık ve uzay sanayiinde kullanılan 8 mikron kalınlığındaki polimer diyafram ve yüzde 70 daha büyük sürücüler sayesinde, dinleyiciler daha zengin ses ve iki kat daha fazla frekans aralığı ile ilk andan itibaren en iyi ses deneyiminin tadını çıkartabiliyor. 250 TL değerindeki bu özel kulaklıklar HTC 10 ile kutu içeriği ile beraber standart olarak kullanıcılara sunulacak.

HTC 10 ile birlikte çeşitli aksesuarlar da opsiyonel olarak sunuluyor. HTC Ice View, HTC Aktif Kulaklık, USB Type-C kablosu, Rapid Charger 3.0 hızlı şarj aleti, 10W araç şarjı gibi araçlarla HTC 10 deneyimi zenginleşecek.

HTC 10 mayıs ayında piyasaya çıkacak ve 2999 TL’lik fiyat etiketiyle sunulacak.

İLGİLİ HABERLER