Teknoloji

HTC 10 evo kasım ayı içinde resmiyet kazanabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc 10 evoHTC’nin Bolt kod adıyla anılan akıllı telefonunun ekim ayı içinde görücüye çıkması bekleniyordu. Ancak bu beklenti gerçekleşmemişti. Gelen son haberlere göre, HTC 10 evo adını taşıması öngörülen telefon kasım ayı içinde tanıtılabilir.

ePrice sitesinde yer alan haberde HTC Bolt’un en azından şirketin anavatanı Tayvan’da kasım ayının sonlarında ön siparişe çıkabileceği belirtiliyor. Bu da telefonun resmi duyurusunun da çok uzak olmadığı anlamına geliyor.

Telefonun ABD’de mobil operatör Sprint tarafından HTC Bolt ismiyle satılabileceği belirtilirken, diğer pazarlarda HTC 10 evo isminin tercih edileceği söyleniyor.

HTC 10 evo kulaklık jakı barındırmayabilir

HTC’nin yeni akıllı telefonunda kulaklık jakının bulunmayacağı da söylentiler arasında yer alıyor. Bu iddianın doğru çıkması durumunda 10 evo, HTC’nin kulaklık jakı barındırmayan ilk modern telefonu olacak. Görüntü itibarıyla amiral gemisi HTC 10’a benzer bir yerde durması beklenen Bolt, metal bir kasaya sahip olacak. Parmak izi tarayıcısı ekranın hemen altına yerleştirilecek. Ekran boyutunun 5.5 inç olması beklense de, çözünürlüğünün 1080p mi yoksa Quad HD (2560 x 1440) mi olacağı henüz bilinmiyor. 3 GB RAM, 64 GB dahili depolama alanı, microSD kart desteği ve Android 7.0 Nougat, telefonda bulunması beklenen diğer özellikler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER