Teknoloji

HQ Trivia kısa bir aranın ardından geri döndü

hq trivia

Canlı bilgi yarışması modasını başlatan HQ Trivia, kısa bir aranın ardından yola tekrar devam ediyor. Uygulamanın kurucularından Rus Yusupov, şubat ayının ortalarında HQ Trivia’nın kapanacağını açıklamıştı.

Bu açıklamanın ardından sessizliğe gömülen HQ Trivia’dan dün kullanıcılarına bir bildirim gitti ve 29 Mart Pazar akşamı ABD’de Doğu Zaman Dilimi’yle saat 21:00’de (Türkiye saatiyle 03:00) yeni bir yarışmanın başlayacağı belirtildi. Bu bildirim daha sonra Rus Yusupov’un Twitter paylaşımıyla doğrulandı.

The Verge sitesine konuşan şirkete yakın bir kaynak, bunun tek seferlik bir durum olmadığını ve uygulamanın geri döndüğünü belirtti. Yeni yarışma bölümlerinin önümüzdeki dönemde daha düzenli şekilde yayınlanacağı; ancak takvimin şu an için belirsiz olduğu da ifade edildi. Aynı kaynak, HQ Trivia’nın isminin açıklanmasını istemeyen bir yatırımcı tarafından satın alındığını da doğruladı.

2017’de faaliyete geçen HQ Trivia, kısa süre içinde dağıttığı para ödüllerinin de yardımıyla en popüler interaktif bilgi yarışması hâline gelmişti. Benzer uygulamaların da yolunu açan HQ Trivia’nın popülaritesi zaman içinde azalırken, bazı olaylar da şirket içindeki işleyişi olumsuz şekilde etkilemişti. Kuruculardan Colin Kroll’un 2018’in aralık ayındaki ölümü, bu olayların en dramatiği olmuştu.

İLGİLİ HABERLER