İki yıl önce giriştiği webOS tablet hamlesinin devamını getirmeyen HP tabletlere kapıyı tamamen kapatmamıştı. webOS’in geleceğinin belli olduğu zamanlarda HP’nin 2013 yılı içinde yeniden tablet çıkarmaya başlayabileceği söylenmişti. Ortalıkta dolaşan son dedikodulara göre, HP şu anda bir Android tableti geliştirmek için çalışmalar yapıyor.
2010 yılında Palm’ı satın alan ve bir sonraki yıl webOS işletim sistemli akıllı telefonlar ve HP TouchPad tablet çıkaran HP’nin yepyeni Android tabletinde NVIDIA Tegra 4 yongası bulunacak. Hatta bu cihazın Tegra 4 yongasıyla çıkacak ilk cihazlarından biri olduğu söyleniyor. Kaynakların belirttiğine göre tabletle ilgili çalışmalar geçtiğimiz sonbaharda başlamış.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Honor Win tablet oyun odaklı özellikleriyle ortaya çıktı

Samsung’un yeni amiral gemisi tabletleri için tarih belli oldu

Japonya’da arızalanan insansı robotlar için özel araç hizmete giriyor

Stellantis, sürücüsüz teslimat aracı BOW’u Avrupa için gösterdi

Ultra96 HDMI 2.2 kabloları satışa çıktı, ancak 96 Gbps için cihaz gerekiyor
Her ne kadar mobil alanda istediği başarıyı bir türlü yakalayamasa da, HP’nin bu alandan hiçbir zaman tam anlamıyla vazgeçtiğini görmedik. HP CEO’su Meg Whitman geçtiğimiz eylül ayında verdiği bir demeçte piyasaya bir akıllı telefon çıkarmak zorunda olduklarını, çünkü birçok ülkede bunların insanların sahip olduğu ilk bilişim cihazları olduğunu vurgulamıştı. Ancak yöneticiden bunu takip eden ayda 2013 yılında herhangi bir akıllı telefon çıkarma planı olmadığına dair açıklama gelmişti. Ne var ki, tablet konusunda böyle kesin bir açıklama yok ve doğrusunu söylemek gerekirse bir tabletle işe yeniden girişmek fena bir hamle gibi görünmüyor.
İlgili >> ReadWriteWeb, The Verge



