Teknoloji

HP Spectre Folio deri kaplı gövdesiyle geliyor

HP, Spectre serisi altında yeni dizüstü bilgisayar tasarımları denemeye devam ediyor. Son ürünü Spectre Folio da bu açıdan geleneği bozmuyor. Bu çekici görünüme sahip dizüstü bilgisayarın dışı tamamen deriyle kaplı.

2’si-1-arada bilgisayar, ekranını kaldırıp arkaya doğru katladığınızda 13.3 inçlik ekrana sahip bir tablete dönüşüyor. Ayrıca İleri olarak adlandırılan bir pozisyon sayesinde klavyeyi saklarken daha iyi bir izleme deneyimi elde edilebiliyor. Bunlara ek olarak; HP’nin Digital Pen ekran kalemi destekleniyor, 4G LTE bağlantı desteği sunuluyor. Pilinin ise tek bir şarjla 18 saate kadar çalışma imkanı sunduğu belirtiliyor.

hp spectre folio

Dizüstü bilgisayarın gövdesi magnezyumdan yapılmış. Deri kaplama ise ekranın etrafını çevreliyor. Arka aydınlatma tuşlar alüminyumdan yapılmış. Cihaz, mıknatısların yardımıyla farklı konfigürasyonlar arasına kolaylıkla geçiş yapabiliyor. Gelecekte deri kaplama da değiştirilebilir olacak.

Klavyenin hemen üst kısmında Bang & Olufsen hoparlörler yer alıyor. Gövdenin içindeyse 8. nesil Intel Core i7 işlemci, 8 GB RAM ve 256 GB SSD bulunuyor. HP’nin ABD’deki mağazasında sadece Full HD ekranlı model listeleniyor, ancak çok yakında 4K ekranlı model de çıkacak. Full HD ekranlı model, 1499 dolarlık fiyatıyla yurt dışında satışa sunuldu. Aynı zamanda 1300 dolara, Core i5 işlemcili versiyon da bulunuyor.

HP‘nin bu yeni dizüstü bilgisayarlarla yeni bir şeyler denediğini görmek güzel. Eğer şirket 18 saatlik pil ömrü vaadini, biraz da düzgün performans ile desteklerse, o zaman yakaladığı kullanıcı ilgisi de epey yüksek olacaktır.

İLGİLİ HABERLER