ManşetlerTeknoloji

HP, dizüstü bilgisayar serisini sadeleştiriyor ve yapay zekâ PC’lerine yöneliyor

HP, dizüstü bilgisayar serisini sadeleştiriyor ve yapay zekâ PC’lerine yöneliyor

HP, dizüstü bilgisayar pazarında kullanıcıların karşılaştığı seçenek bolluğunu azaltmak amacıyla ürün serisini sadeleştiriyor. Envy, Pavilion ve Dragonfly gibi eski modeller yerine, tüketici odaklı OmniBook ve kurumsal odaklı EliteBook ve ProBook serileri geliyor. Bu yeni strateji, kullanıcıların ihtiyaçlarına daha hızlı ve kolay yanıt vermeyi hedefliyor.

HP, dizüstü bilgisayar serisini sadeleştirirken, yapay zekâ destekli PC’lere de geçiş yapıyor. Yeni tanıtılan HP OmniBook X AI ve HP EliteBook Ultra AI modelleri, Snapdragon X Elite işlemcilerle donatılmış durumda. Bu modeller, yüksek performanslı yapay zeka işlemleri için gerekli olan nöral işleme birimlerine (NPU) sahip.

HP OmniBook ve EliteBook modelleri

Yeni HP dizüstü bilgisayar modelleri, ince ve hafif tasarımlarıyla dikkat çekiyor. OmniBook X AI ve EliteBook Ultra AI, sırasıyla 0.55 inç ve 0.57 inç kalınlığa sahip. Her iki model de 14 inç 2240 x 1400 dokunmatik ekranlarla geliyor ve en az 16GB RAM ile donatılmış.

hp omnibook elitebook

HP’nin yapay zeka destekli PC’leri, gelecekte kullanıcıların hayatını kolaylaştıracak birçok özelliğe sahip. Bu bilgisayarlar, yapay zeka destekli performans optimizasyonu, otomatik çerçeveleme ve bulanık arka plan gibi video konferans özellikleri sunuyor. Ayrıca, yerleşik webcam kapakları ile gizlilik de sağlanıyor.

Haberleri Kaçırma!

  • Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör. Tercihli Kaynak Ekle

HP’nin yeni yapay zeka destekli dizüstü bilgisayarları, performans açısından etkileyici özelliklere sahip. HP, bu modellerin benzer özelliklere sahip bir MacBook Pro’dan yüzde 17 daha hızlı olduğunu iddia ediyor. Batarya ömrü ise yaklaşık 22 saat Netflix oynatma ve 20 gün bekleme süresi ile oldukça iddialı.

HP’nin yeni stratejisi, kullanıcı deneyimini iyileştirmeye odaklanıyor. OmniBook ve EliteBook serileri, kullanıcıların ihtiyaçlarına daha uygun çözümler sunmayı hedefliyor. HP, bu yeni modellerin 18 Haziran’da piyasaya sürüleceğini ve başlangıç fiyatlarının sırasıyla 1.199,99 dolar ve 1.699,99 dolar olacağını duyurdu.

HP’nin yapay zeka destekli PC’leri, gelecekte birçok yeniliği beraberinde getirecek. Bu modeller, yapay zeka iş akışlarına güvenen kullanıcılar için önemli avantajlar sunuyor. Özellikle çeviri ve erişilebilirlik gibi alanlarda büyük faydalar sağlayacak.

Bu fırsatlar ilginizi çekebilir

Apple iPad Air M4 13\" 128GB Wi-Fi Mavi MH5P4TU/A (Peşin fiyatına 6 taksit)
MOVA P50 Ultra Robot Süpürgede peşin fiyatına 9 taksit fırsatı
CMF by Nothing Phone 1 128 GB 8 GB (Nothing Türkiye Garantili) Siyah
Samsung Galaxy Tab S10 FE 8GB 128GB SM-X520 (Samsung Türkiye Garantili) (Peşin fiyatına 6 taksit)

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.