Teknoloji

HP kârlılık için ucuz Android tabletlerinden vazgeçiyor

HP

HP, Intel işlemcili Slate 7’nin çıkışından bu yana tablet pazarında yüksek ürün hacmi ve düşük fiyatlı giriş seviyesi cihazları ön plana çıkaran bir strateji uyguluyordu. 2013’te çıkan Slate 7’yi, HP7 G2 izlemişti. Android 4.4 KitKat işletim sistemli tablette Allwinner ARM işlemci bulunuyordu.

Şirketin internet sitesinde genellikle şirketin bilgisayarlarının gölgesinde kalan tabletler, “Cyber Monday” olarak nitelenen ABD’nin teknolojik ürün indirim gününde stokların eritilmesi adına uygun fiyatlarla sunulmuştu. Kısa bir süre önce bireysel ve kurumsal kullanıcı birimlerini iki ayrı şirkete dönüştüren HP, giriş seviyesi tablet serilerini sonlandıracağını açıkladı.

HP7 G2 bir süredir stok dışı olarak listelenirken, 9 inç’lik versiyonu olarak nitelenen 8 G2’nin de stoklarının tükendiği ifade edildi. PC World’e konuşan HP Kişisel Sistemler Başkanı Ron Coughlin, kârlılığın ve büyümenin bir arada olduğu alana odaklanacaklarını ve giriş seviyesi tablet pazarını kovalamayacaklarını belirtti. Kurumsal mobilite üstünde çalışmalar yapacaklarını söyleyen Coughlin; hizmet, eğitim, sağlık ve perakende sektörlerinde kullanılabilecek tabletler geliştireceklerini sözlerine ekledi.

HP için tabletler “diğer” kategorisinde

Amerikan teknoloji devinin tablet satışları asla büyük hacimlere ulaşmadı. IDC ve Gartner’ın verileri ve Canalys’in verileri karşılaştırıldığında; Lenovo, Dell ve HP tarafından satılan cihazların yüzde 90’ından fazlasının geleneksel PC’ler, dizüstü bilgisayarlar ve iş istasyonları olduğu görülüyor. Şirket tarafından açıklanan rakamlara bakıldığında da, tablet gelirlerinin yüzde 4’lük “Diğerleri” bölümünde listelendiğini gösteriyor.

Tablet pazarı son zamanlarda eski dinamizmini kaybetse de, Apple adına iPad satışları hâlen önemli bir yer tutuyor. Hem HP’nin hem de diğer üreticilerin tablet pazarında Apple’ınkine benzer bir hacmi yakalamayı istediğini söylemek pek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER