Manşetler

HP kararını açıkladı: webOS yola açık kaynak kodlu platform olarak devam edecek

HP webOS’in kaderine sonunda karar verdi. webOS bundan böyle hayatına açık kaynak kodlu bir platform olarak devam edecek. HP, bu projede aktif bir katılımcı ve yatırımcı olarak rol oynayacak ve geliştirme çalışmalarının hızlandırılmasına katkıda bulunacak. Anlaşılan HP, webOS’i rekabetçi yapmak için para yatırmaktansa onu tüm yazılımcıların da erişimine açarak ortak iş yapmaya çalışacak. Öte yandan, webOS 3 ve TouchPad’in temelinde yer alan uygulama iskeleti Enyo ve kullanıcı alanındaki diğer bileşenlerin geliştirme çalışmalarına da katkıda bulunulmaya devam edecek.

PreCentral sitesinin öğrendiğine göre webOS ile ilgili oaln patentler yazılım geliştiricilerinin korunması amacıyla HP’nin kontrolü altında kalacak. Şirket konuyla ilgili olarak bir Sık Sorulan Sorular sayfası da açtı. HP markalı webOS cihazlarının gelip gelmeyeceğiyle ilgili olarak şirket, webOS’i de diğer lider işletim sistemleriyle birlikte değerlendireceğini işaret etti. Aslında bu tabir şirketin webOS ile ürün çıkarma konusunda isteksizliğini ortaya koyuyor. Yine de, HP Palm’ı satın aldığında ortalıkta konuşulan webOS işletim sistemli baskı ve görüntüleme sistemleri cihazlarını görebiliriz.

HP’nin kararına bir de iyi taraftan bakacak olursak, bu kadar çekici bir görsel arayüze sahip olan işletim sisteminin iyileştirmeler ve güncelleştirmeler almaya devam edecek olması gerçekten sevindirici bir durum.

İlgili – HP
İlgili – PreCentral

İLGİLİ HABERLER