HP, 2006’da Voodoo’yu satın almasından bu yana oyun endüstrisine yönelik bir hamle yapmamıştı. Şirket bu uzun süren sessizliğini sonunda bozdu. HP, HyperX için Kingston ile anlaşmaya vardı. Teknoloji devi, oyun aksesuarları üreten HyperX için 425 milyon dolar ödeyecek.
HyperX’in satın alınması, HP’ye oyun pazarında ciddi anlamda bir söz sahibi olma imkanı veriyor. HyperX’in portföyünde klavye, fare, kulaklık ve mikrofon gibi ürünler bulunuyor. Bu satın almayla birlikte HP oyun konsolu aksesuarı pazarına da girmiş olacak.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple, Sonera’nın manyetik sensör varlıklarını ve ekibinin bir bölümünü alıyor

ChatGPT Images 2.5, çizdiğiniz taslağı görsele dönüştürüyor

Meta AI artık Threads paylaşımlarına yanıt veriyor

Vivo X500 Pro Max ortaya çıktı, dev kamera modülü dikkat çekiyor

Honor Magic 9 için tarih belli oldu, çift 200 MP kamera geliyor
HP’nin HyperX’in bellek ve depolama birimlerini satın almadığını belirtmekte fayda var. Bu birimler, faaliyetlerini Kingston çatısı altında sürdürecek. Satın alma sürecinin 2021’in ikinci çeyreği itibarıyla tamamlanması planlanıyor.
[irp]
HP’nin HyperX’i satın alması, oyun donanımı sektöründeki genel konsolidasyonun bir parçası olarak değerlendirilebilir. Örneğin, Corsair bir süredir farklı ölçeklerdeki oyun endüstrisi şirketlerini bünyesine katıyor. HP de HyperX ile hem oyun endüstrisindeki direkt rakiplerine bir mesaj gönderiyor; hem de oyun aksesuarı pazarındaki varlıkları sınırlı olan Dell ve Lenovo gibi geleneksel rakiplerine karşı bir avantaj sağlıyor.
Günün Öne Çıkan Fırsatları

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.





