Teknoloji

HP’nin yeni Envy Serisi, IMAX deneyimi ve ileri soğutma teknolojisi sunuyor

hp envy x360

HP, orta segment ve iyi fiyat-performans dengesine sahip Envy serisine bu yıl yaptığı yenilikleri açıkladı. Yeni modellerde dikkat çeken özellikler arasında geliştirilmiş web kameraları, daha ince fan pervaneleri ve IMAX var.

HP, bu ay satışa sunulacak olan Envy x360 15 modeliyle (tam olarak 15,6 inç ekran) “IMAX Enhanced certified PC” unvanına sahip olan ilk bilgisayarı piyasaya sürüyor. IMAX Enhanced, genellikle televizyon ve projeksiyon cihazları için kullanılan bir ev sineması sertifikasyon programıdır. Şimdi ise, bu özellik bir dizüstü bilgisayarla buluşuyor.

IMAX Enhanced sertifikası almak isteyen cihazlar, belirli standartlara uygun olmak zorundadır. Bunlardan en önemlisi, genişletilmiş en-boy oranında IMAX ile çekilmiş içerikleri gösterebilme kabiliyetidir. Başlangıçta, bu özellik “seçili filmler ve sahneler” için kullanılabilir olacak. İlk olarak Disney Plus platformunda desteklenen bu özellik, zamanla daha fazla içerikle zenginleşecek.

hp envy x360

Cihaz, “IMAX theatrical sound mix” özelliğiyle de “benzersiz ve özel tamamen daldırıcı mekânsal ses deneyimi” sunacak. Yeni Envy serisi dizüstü bilgisayarlar, yüksek çözünürlüklü kameraları ve Windows Hello desteğiyle geçen yılki modellere göre önemli ölçüde geliştirilmiş görüntüleme deneyimi vadediyor.

Aslında en heyecan verici olan yenilik, yeni fan tasarımıdır. Bu yeni tasarımla, fan pervaneleri yüzde 25 daha ince, yüzde 58 daha fazla sayıda ve yüzde 9 artırılmış hava akışına sahip olacak. Daha fazla hava akışı her zaman iyidir!

Eğer işlemci ve grafik özellikleri hakkında merak ediyorsanız, bu üç model de 13. nesil Intel Core işlemcilere ve Intel Iris Xe grafiklere sahip olacak. 15 ve 17 inçlik modeller ayrıca Nvidia GeForce RTX 3050 mobil GPU ile de donatılabilir.

hp envy x360

Ayrıca, 15 inçlik modelin bir de AMD Ryzen 7000 işlemcili ve Radeon entegre grafikli versiyonu mevcut. Bu yeni modellerle HP, kullanıcılara daha geniş bir seçenek yelpazesi sunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER