Teknoloji

HP Envy Note 8 Windows 10 tableti özel klavyesiyle geliyor

hp-envy-note-8-071015-1

HP’nin daha önce detayları internete düşen küçük ekranlı tableti HP Envy Note 8 de bugün resmiyet kazanan ürünler arasında yer alıyor. Adından da anlaşılacağı üzere 8 inç ekrana sahip olan bu tablet için özel bir Bluetooth klavye ve ekran kalemi de bulunuyor.

HP Note 8 ile birlikte basınç hassasiyetli ve 2 milimetrelik uca sahip HP Active Pen ekran kalemi de geliyor. Bu kalemin ucu ekrana dokundurulduğunda ekranda radyal menü açılıyor ve çeşitli kalem araçlarına erişiliyor. Ayrıca bir metin seçildiğinde de HP Instant Note, Yapıştır, Kopyala, Tümünü Seç, Kamera gibi menü seçenekleri sunuluyor.

hp-envy-note-8-071015-2

HP’nin Notes Hub uygulaması da Envy 8 Note’da yüklü geliyor ve kullanıcılara tuttukları notlara kronolojik sırada erişme fırsatı veriyor. Uygulama Microsoft’un OneNote ve HP’nin Instant Note uygulamasında tuttuğunuz notları görsteriyor. Bu uygulama üzerinden yeni bir not tutmaya başlamak da mümkün.

HP Envy Note 8 ile birlikte opsiyonel olarak Envy Note Keyboard Folio Bluetooth klavye aksesuarı da sunuluyor. Bu klavyenin en büyük özelliği bir dizüstü bilgisayar klavyesi boyutunda olması. Ayrıca tuşları da 1.5 mm.’lik derinliğiyle dizüstü bilgisayar klavyeleri için aranan ideallikte. Envy Note 8’in gövdesi 7.7 mm.’lik kalınlığa ve yaklaşık 363 gr. ağırlığa sahip. Arkada 5 megapiksel, otomatik odaklı kamera yer alırken önde de 2 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bulunuyor.

Windows 10 ile yüklü gelecek Envy Note 8’in 8 inç ekranı 1920 x 1200 piksel Full HD çözünürlüğe sahip ve ekran Gorilla Glass 3 camla korunuyor. İçinde Intel Atom X5 işlemci barındıran, microSD kart okuyucu ve microUSB portuna sahip HP Envy Note 8’in yurt dışı satış fiyatı, klavye aksesuarıyla birlikte 429 dolar olarak belirlenmiş. Sadece tablet ise 329 dolara satılacak. ABD satışları 8 Kasımda başlayacak.

Bu arada HP, Stream Notebook adlı bilgisayarını güncelledi, daha ince ve hafif bir tasarımla bu ürünü yeniden piyasaya sürüyor. Taşınabilir bilgisayarın yeni renk seçenekleri de var, ancak genel olarak bu ürün selefiyle aynı tasarım dilini barındırıyor. 11.6 inç ve 13.3 inç ekran seçenekleriyle ve Intel Celeron işlemcilerle sunulan HP Stream Notebook’un fiyatları sırasıyla 200 dolar ve 230 dolar olarak belirlenmiş. ABD satışları 18 Ekimde başlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER