Teknoloji

HP EliteBook x360 daha küçük gövdede ve LTE desteğiyle geliyor

hp elitebook x360
hp elitebook x360
Görsel: The Verge

HP bugün bazı Elite serisi PC’lerini güncelledi. Güncellemeler arasında en dikkat çekici ürün, üstünde birtakım yenileştirme çalışmaları yapılan EliteBook x360 oldu. Bu yeni model eski modelle hemen hemen aynı görünüme sahip, ancak HP bunun yüzde 10 oranında daha az alan kapladığını söylüyor. Ekranın etrafını saran çerçeve kenarları ve alt kısmında dikkat çekecek biçimde ince tutuluyor. En büyük eklentilerden bir tanesi de LTE oluyor.

Elite serisi HP’nin kurumsal kullanıcıları hedefleyen ürünlerini barındırıyor. Ancak şirket daha genç çalışan kitlesini hedefledikçe kurumsal ve bireysel tüketicilere hitap eden ürünlerin arasındaki çizgi de bulanıklaşıyor. HP EliteBook x360 için de bu durum geçerli. Normal kullanıcılar için de bu ürünü zayıf seçim kılacak herhangi bir olumsuz özellik bulunmuyor.

EliteBook x360’ın bazı başka dikkat çekici güncellemeleri de bulunuyor. Ekran yansımasız kaplamayla geliyor, aynı zamanda kamera çözünürlüğü de 1080p’ye yükseltilmiş. Ayrıca HP’nin ekran kalemine yaptığı birtakım güncellemeler de bulunuyor. Ekran kalemi ayrı olarak satılıyor. Bu aksesuar şimdi daha yüksek basınç hassasiyet derecesine sahip, aynı zamanda USB-C üzerinden şarj oluyor. Kalem kapsama alanının dışına çıktığında dizüstü bilgisayar uyarıyor. EliteBook’un kenarı da manyetik kuvvet barındırıyor, böylelikle kalem bilgisayara tutturulabiliyor.

hp elitebook x360
Görsel: The Verge

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, HP diğer bazı Elite serisi ürünlerini de güncelliyor. Bunların arasında Elite x2 ve EliteOne 1000 hepsi-bir-arada bilgisayar da bulunuyor. Ayrıca EliteBook 1050 adında, ayrık grafik kartı barındıran 15.6 inçlik yeni bir dizüstü bilgisayar da bulunuyor. Tüm bunlar Intel’in 8. nesil Core i  işlemcilerle geliyor.

EliteBook x360 gelecek ay itibarıyla 1449 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulacak. Diğer ürünler de önümüzdeki iki ay içinde yurt dışında satışta olacak.

Bunlara ek olarak HP, USB-C üzerinden bilgisayara bağlanan yeni bir portatif monitör de tanıttı. 14 inçlik genişliğe ve 1080p çözünürlüğe sahip olan bu monitör iPad’inkine benzer katlanabilir kapakla geliyor. Kapak sayesinde monitör dik biçimde tutulup kullanılabiliyor. Bu aksesuar da temmuz ayında 219 dolara yurt dışında satışta olacak.

hp elitebook x360 monitör
Görsel: The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER