Teknoloji

HP Elite Dragonfly serisi 11. nesil Intel işlemcilerle yenileniyor

hp elite dragonfly max
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HP kurumsal odaklı Elite Dragonfly serisini yenilenmiş G2 modeli ve tamamen yeni Dragonfly Max seçeneğiyle güçlendiriyor. Her iki dizüstü bilgisayarda da Intel’in 11. nesil işlemcileri ve 5G bağlantı seçeneği bulunuyor. Dragonfly Max’te yerleşik web kamerası biraz daha iyileştirilirken, renk seçenekleri arasına siyah da ekleniyor.

Hem Dragonfly G2’de hem de Dragonfly Max’te 13.3 inç büyüklüğünde ekranlar bulunuyor. 11. nesil Intel işlemcilerle gelecek olan dizüstü bilgisayarlarda Core i3 seçeneği sadece G2 için sunuluyor. i5 ve i7 işlemci seçenekleri ise her iki modelde de mevcut.

Her iki dizüstü bilgisayarda da bellek seçenekleri 32 GB RAM’e, depolama alanı seçenekleri ise 2 TB M.2 SSD’ye kadar uzanıyor. Yeni Dragonfly’ların ikisinde de bir adet USB 3.1 şarj girişi, iki USB-C Thunderbolt 3 girişi, tek bir HDMI 1.4b girişi ve nano SIM desteği yer alıyor.

Ekran konfigürasyonları ve web kameraları iki dizüstü bilgisayar arasındaki temel fark olarak öne çıkıyor. Dragonfly Max için sadece 13.3 inç HD ekran seçeneği sunuluyor. Dragonfly G2 içinse HD’nin yanındra 4K panel seçeneği de mevcut. Her iki dizüstü bilgisayarda da HP’nin gizliliği ön plana çıkaran ekran teknolojisini bulmak mümkün.

HP EliteDragonfly Max 5 megapiksel web kamerasıyla geliyor

Dragonfly G2’de 1.2 megapiksel olan web kamerası çözünürlüğü, Dragonfly Max’te 5 megapiksele çıkıyor. Bunun uzaktan çalışma ve eğitim dönemi için önemli bir değişiklik olduğu söylenebilir. Hâlihazırda kullanılan pek çok dizüstü bilgisayarın web kamerası günümüzün koşulları için düşük kalıyor. Elite Dragonfly serisinin yeni üyelerinde web kamerasının önündeki manuel kızağı kaldıran HP, bunun yerine klavyeye özel bir tuş yerleştirdi.

HP Elite Dragonfly G2 ve Max bu ay içinde satışa sunulacak. Dizüstü bilgisayarın fiyatı konusunda henüz bir açıklama gelmiş değil.

İLGİLİ HABERLER