Teknoloji

HP’den iş odaklı Dragonfly serisi yeni dizüstü bilgisayarlar

hp dragonfly

HP, CES 2023‘te tanıttığı genişletilmiş HP Dragonfly portföyü kapsamında hibrit yaşam tarzına ve herkesin çalışma stiline uyacak çözümler sunduğunun altını çiziyor.

Dragonfly Pro Chromebook, sürekli internete bağlı olan, üstün özelliklere ve tasarıma sahip kullanımı kolay bir cihaz isteyen ve gittikleri her yerde çeşitli içerikler tüketen kişiler için tasarlandı. Bu 14 inçlik cihaz, kapaklı bir Chromebook’ta dünyanın ilk 8 MP kullanıcıya dönük kamerası ve bir Chromebook’ta dünyanın en parlak dokunmatik ekranı ile içeriğinizin karanlık bir odada veya güneşli bir günde en iyi şekilde görünmesi için çalışıyor. Ayrıca hızlı performans, bağlantı ve şarj için Intel® Evo™ onaylı ve telefonunuz ile cihazınız arasında sorunsuz eşleştirme sağlıyor.

Yeni HP Dragonfly Pro ise, şirketin gerçek dünyadaki üretkenlik senaryolarında performansı optimize eden uyarlanabilir platform yönetimi çerçevesi kullanan AMD ile birlikte tasarlandı. Bu aynı zamanda, cihazın dört kısayol tuşundan biri aracılığıyla doğrudan HP 7/24 canlı konsiyerj desteğine tek dokunuşla erişim özelliğine sahip ilk HP cihazı. Kontrol Merkezi kısayol tuşu cihazın en yaygın ayarlarına hızlı erişim sağlarken, kamera kısayol tuşu ile kullanıcılar kamera ayarlarını kolayca yapabiliyorlar.

HP Presence ile geliştirilen HP Dragonfly G4, HP EliteBook 1040 G10 ve HP Elite x360 1040 G10, hibrit çalışma odaklı yeni sezgisel video konferans yenilikleriyle daha anlamlı işbirliği deneyimleri sunuyor. Buna dahil olan özellikler arasında çoklu kamera deneyimi, otomatik kamera seçimi, HP Keystone Correction ve HP Be Right Back20 bulunuyor.

Çoklu Kamera Deneyimi, kullanıcıların yüzlerini, nesneleri veya beyaz tahtayı aynı anda, resim içinde resim olarak veya yan yana kolayca gösterebilmeleri için çift video akışını ve kamera değiştirmeyi destekliyor. Yeni ticari bilgisayarlar, iki kameranın aynı anda kullanımını destekleyen dünyanın ilk iş dizüstü bilgisayarları oluyor. Otomatik Kamera Seçimi ise, izleyicilerin göz temasını kesmeden katılımını sağlamak için kullanıcının hangi kameraya baktığını algılamak üzere akıllı yüz izleme özelliğini kullanıyor.

HP Keystone Correction, kamera beslemesindeki görüntüleri tek bir tıklamayla otomatik olarak kırpıp düzleştirerek beyaz tahta veya fiziksel bir belgeyi paylaşmayı kolaylaştırıyor. HP Be Right Back20 de kullanıcıların ara vermek istediklerinde toplantılarını bölmeden video akışlarını hareketsiz bir görüntüyle değiştirmelerini sağlıyor.

Öte yandan HP, Intelligent Hibernate ve Smart Sense gibi iki farklı özelliği de sunuyor. Intelligent Hibernate PC kullanım modellerini öğreniyor, böylece cihaz iş gününün sonunda pil kullanımını en aza indirmek için otomatik olarak hazırda bekleme moduna geçiyor. Zaman içinde bilgisayar, kullanıcının ertesi gün cihazı ne zaman kullanacağını tahmin edebiliyor ve anında açılma deneyimi için modern bekleme moduna geçebiliyor.

Smart Sense ise bilgisayar kullanım modellerini öğrenmek ve bunlara uyum sağlamak için yapay zekayı kullanarak bilgisayarın termal performansını optimize ediyor. Sonuç olarak daha sessiz ve daha serin bir dizüstü bilgisayar elde ediliyor. Çalışması çok rahat olan bu bilgisayar, işlerin yapılması için gereken gücü sağlamaya devam ediyor.

HP E-Serisi G5 Monitörler

21,5 ile 44,5 inç arasında değişen ekran boyutlarıyla HP E-Serisi G5 Monitörler, şık ve zarif tasarımlarıyla ev veya ofislere sorunsuz bir şekilde uyum sağlıyor. Seri, belirli modellerde 4K çözünürlük, kavisli ve ultra geniş ekranlar, yüzde 99 sRGB ve uyumlu aksesuarlarla hibrit çalışanların odaklanmasına ve bağlantıda kalmasına yardımcı olmak için çeşitli seçenekler sunuyor. Kullanıcılar, mavi ışığa maruz kalmayı azaltan HP Eye Ease ile rahatça çalışabiliyor ve Ortam Işığı Sensörü ekran parlaklığını otomatik olarak ayarlıyor.  HP E45c G5 Monitör, daha sürükleyici bir deneyim için dünyanın ilk 45 inç süper ultra geniş çift QHD kavisli monitörü olarak ön plana çıkıyor. 

Yeni Sanal Çift Ekran özelliği ile iki adet 24 inç QHD monitörü tek bir 44,5 inç diyagonal monitörle değiştirilebiliyor. Bu serideki tüm monitörlerde kahve telvesi ve geri dönüştürülmüş alüminyum gibi yüzde 90 geri dönüştürülmüş ve yenilenebilir malzemeler kullanıldı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER