Teknoloji

Houseparty’de çevrimiçi festival başlıyor

houseparty

Houseparty, küresel koronavirüs salgını ve buna bağlı olarak başlayan karantina döneminin yıldızı parlayan platformları arasında yer alıyor. Uygulama, grup video sohbetleri için en çok tercih edilen platformlardan biri konumunda.

Houseparty’nin geliştiricileri bu popülariteden daha yoğun şekilde yararlanabilmek adına yeni bir adım atıyor. TechCrunch sitesinde yer alan habere göre, Houseparty’de 15-17 Mayıs tarihleri arasında bir çevrimiçi festival düzenlenecek. Kullanıcılar, “In The House” (Evde) adını taşıyan bu etkinlikteki videoları arkadaşlarıyla birlikte izleyebilecek. Kısacası festival ruhunun en önemli unsurlarından biri olan “birlikte olma hissi”, sanal yolla da olsa sağlanacak.

Festivalde ünlü isimleri şarkı söylerken, dans ederken, yemek pişirirken ve hatta egzersiz yaparken görmek mümkün olacak. Alicia Keys, Katy Perry, John Legend, Snoop Dogg, Dua Lipa, Zooey Deschanel, Neil Patrick Harris ve Terry Crews gibi isimler Houseparty’nin çevrimiçi festivalinde izleyicilerin karşısına çıkacak.

Houseparty’nin yeni video oynatıcısı sayesinde kullanıcıların etkinliği arkadaşlarıyla birlikte canlı yayında takip etmeleri mümkün olacak. Bu oynatıcı, ekrandaki diğer kişilerin yüzlerini kapatmadan videoları gösterebiliyor. Böylelikle kullanıcılar videoları izlerken, bir taraftan da arkadaşlarıyla yorumlayabiliyor.

Houseparty’den konuyla ilgili olarak TechCrunch sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Artık uygulama içinde kullanıcılarımız için daha interaktif deneyimler sunmamıza imkan veren canlı bir video oynatıcımız var. Video içerikler, kullanıcılarımızın sohbet deneyimine değer katacak.”

Houseparty kullanıcılarını yeni videoların gelişi konusunda bir TV ikonu ve yayından 30 dakika önce ortaya çıkacak sanal bir panoyla haberdar edecek. In the House kapsamında gösterilecek içerikler, canlı yayınlarından 12 saat sonra bir kez daha gösterilecek ve sonrasında tamamen kaybolacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER