Teknoloji

Honor ve Xiaomi de 48 megapiksel kameralı telefon çıkaracak

honor view 20
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony ve Samsung, akıllı telefonlar için geliştirdikleri 48 megapiksel çözünürlüklü sensörlerini daha önce duyurmuştu. 48 megapiksel çözünürlüklü kameraya sahip olacak ilk akıllı telefonlar da yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Honor, ön duyurusunu yaptığı View 20 isimli telefonunda Sony’nin 48 megapiksel çözünürlüklü IMX586 sensörüne yer vereceğini açıkladı. Telefonun kalbinde ise Huawei’nin Kirin 980 yonga seti bulunacak. Akıllı telefonun ön kamerası da, bu hafta tanıtılması beklenen Huawei Nova 4‘te olduğu gibi ekrandaki bir boşluğa yerleştirilecek.

View 20, Honor’un bu yıl tanıttığı ve orta segmentte başarılı bir performans gösteren View 10’un devamı olacak. Akıllı telefonla ilgili detayları görmek için 22 Ocak’ta Paris’te gerçekleştirilecek tanıtım etkinliğini beklemek gerekiyor. Ancak cihazın Çin’de satışa sunulacak versiyonu V20 adıyla 26 Aralık’ta resmen gözler önüne çıkacak. Böylelikle View 20’nin özellikleri hakkında oldukça somut bilgiler edinilebilecek.

Bir diğer Çinli üretici Xiaomi de önümüzdeki aylarda 48 megapiksel kameraya sahip bir telefon çıkarmayı planlıyor. Şirketin kurucusu ve başkanı Bin Lin, Weibo‘da üzerinde “48 MP Kamera” yazısı olan bir cihazın fotoğrafını paylaştı. Söz konusu cihazın nitelikleri henüz bilinmese de, Bin Lin resmi duyurunun 2019’un ilk ayında yapılacağını belirtti.

Samsung ve Sony de 48 megapiksellik kamera sensörleri konusunda iddialı. Her iki şirketin sensörleri de küçük 0.8µm pikseller taşıyor. Ancak her iki şirketin sensörleri de genel olarak rakiplerinin 1/2.0 inçlik sensörlerinden büyük olmalarıyla dikkat çekiyor. Hem Samsung hem de Sony, her bir pikselin yanındaki pikselden bilgi çekebileceğine vurgu yapıyor.

Honor ve Xiaomi’nin de işin içine girmesiyle akıllı telefon pazarındaki kamera rekabetinde yeni bir cephe daha açılacak gibi görünüyor. Kamera sayısına verilen önemin yanında çözünürlük oranı da daha fazla konuşulacağa benziyor.

İLGİLİ HABERLER