Teknoloji

Honor, i5-13420H işlemcili yeni MagicBook’u Çin’de piyasaya sundu

honor magicbook x14

Honor, yeni MagicBook serisini, özellikle Intel’in i5-13420H işlemcisi ile güçlendirerek resmi olarak Çin’de piyasaya sundu. Söz konusu MagicBook X14 ve X16 modellerinde yer alan işlemci, kardeşi olan i5-13500H işlemcisine nazaran 4 küçük çekirdek eksikliğine ve hafifçe azaltılmış L3 önbelleğine ve frekansa sahip olsa da, bu durum çekirdek ekran performansında sadece küçük bir düşüşe yol açıyor.

Yeni MagicBook, akıllı ve yüksek performanslı olmak üzere iki farklı modun yanı sıra 45W’lık yüksek performans modunu desteklemesiyle öne çıkıyor. Cihaz, büyük boy yüksek performanslı bir fan, yüksek yoğunluklu S şeklinde ince fan kanat tasarımı ve çift ısı dağıtım bakır boruları ile donatılmıştır. Bu özellikler sayesinde, 29,700 mm²’lik geniş bir ısı dağılım alanına sahip olup, etkili bir ısı dağılım sistemi sunuyor.

MagicBook’un ekranı, IPS mat ekran, 16:10 oranı, 300 nits parlaklık ve %100 sRGB renk gamutu ile dikkat çekiyor. Ayrıca, tüm renk aralığını kapsayan DC karartma özelliğini desteklerken, Honor’un kendi geliştirdiği “doğal ışık benzeri göz koruma” teknolojisine sahip. Bu teknoloji, Rheinland donanımının düşük seviyeli mavi ışık ve TUV Rheinland titremez çift göz koruması sertifikalarını içermektedir.

honor magicbook x14

Cihazın diğer özellikleri arasında gömülü 60Wh pil, 17.9mm kalınlığında ince bir profil ve yaklaşık 1.75kg ağırlık bulunuyor. Honor’un OS Turbo teknolojisi sayesinde, kullanıcılar yaklaşık 11 saat yerel 1080P video oynatma süresi ve günlük ofis kullanımına yönelik 10 saatlik bir süre bekleyebilirler. Bunun yanı sıra, kullanıcıların hayatını kolaylaştırması açısından 65W hızlı şarj özelliği de cihazda mevcut.

Fiyatlandırma konusuna gelince, Core i5-13420H işlemcisine sahip Honor MagicBook X14/X16 modelinin etiket fiyatı sırasıyla 3799 yuan ($532) ve 3899 yuan ($546) olarak belirlenmiş. Yeni MagicBook, hem maliyet etkinliği hem de teknolojik yenilikleri bir araya getirerek, kullanıcıların beklentilerini karşılamayı ve pazarda önemli bir yer edinmeyi hedefliyor. Bu yeni nesil dizüstü bilgisayar, hem iş hem de eğlence amaçlı kullanıcıların ihtiyaçları düşünülerek tasarlandığı için dikkat çeken özellikleriyle fark yaratmayı amaçlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER