ManşetlerTeknoloji

Honor’un yeni katlanabilir telefonu Magic V Flip resmiyet kazandı

honor magic v flip

Honor Magic V Flip adını taşıyan yeni katlanabilir telefonunu bir süredir devam eden sızıntı ve paylaşımların ardından resmen gözler önüne çıkardı. Magic V Flip, şirketin “istiridye kabuğu” tasarımındaki ilk katlanabilir telefonu olma özelliğini taşıyor. 4 inç büyüklüğündeki LPTO OLED kapak ekranı, Magic V Flip’in en çarpıcı yönü olarak dikkat çekiyor.

Bu ekran 1200 x 1092 piksel çözünürlük sunuyor. 120 Hz uyarlanabilir yenileme hızıyla gelen ekranın maksimum parlaklık seviyesi ise 1600 nit. Ayrıca, daha iyi ölçeklendirme için uygulamalar gibi içerikleri 16:9 moduna bölerek geniş köşegenini akıllıca kullanıyor ve alt yarıda bir kontrol paneli ile video izlemek için yatay bölmeyi destekliyor.

Çeşitli Sürekli Açık Ekran seçenekleriyle gelen kapak ekranında pek çok uygulama da tam kapasiteyle çalıştırıyor. Honor ayrıca kapak ekranından ana ekrana geçtiğinizde uygulamalarınızı otomatik olarak genişleten bazı akıllı süreklilik özellikleri de ekledi.

Katlanabilir ana ekranın büyüklüğü ise 6.8 inç. Bu LPTO OLED ekran Full HD+ çözünürlük sunuyor. Görüntü oranı 21:9 olan bu ekranın da yenileme hızı 120 Hz. 3000 nit maksimum parlaklık seviyesi, yüzde 92 BT.2020  renk aralığı kapsaması ve Dolby Vision sertifikası da bu ekranın özellikleri arasında yer alıyor.

Katlandığında 14.89 mm kalınlığında olan telefon açıldığında kalınlığı 7.5 mm seviyesine iniyor. Akıllı telefon hafif çelik folyo bileşenler ve alüminyum çerçeve ile Honor tarafından geliştirilen özel bir menteşe mekanizması kullanıyor.

honor magic v flip

Magic V Flip’in kalbinde Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye eşlik eden RAM seçenekleri 16 GB’a kadar uzanıyor. Depolama alanı içinse maksimum kapasite seçeneği 1 TB. Baz versiyon ise 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanıyla geliyor. Honor’un telefona 2300 mm2’lik ısı tahliye alanı yerleştirmiş olması da dikkat çekiyor.

Ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX906 sensör üstleniyor. 12 megapiksel çözünürlüklü ultra geniş açılı lens ana kameraya eşlik ediyor. Bu kameranın aynı zamanda makro kamera işlevi gördüğünü belirtmekte fayda var. Ön tarafta da 50 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bulunuyor.

honor magic v flip

Yazılım tarafında kullanıcıları Android 14 ve MagicOS 8.0 karşılıyor. Akılı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 66W şarj destekli 4800 mAh kapasiteli pil veriyor.

Honor Magic V Flip için siyah, beyaz ve pembe olmak üzere üç renk seçeneği sunuluyor. Sınırlı sayıda üretilen Jimmy Choo versiyonunda ise yeşil ve simli görünen bir kaplama kullanıcıları karşılıyor.

honor magic v flip

Honor Magic V Flip için ne kadar ödemek gerekiyor?

Honor Magic V Flip, 4999 yuandan (22398 TL) başlayan fiyatlarla satılacak. Katlanabilir telefonun uluslararası pazara açılıp açılmayacağı ise belirsizliğini koruyor.