Teknoloji

Honor 30 kamera sisteminde Huawei P40’tan ilham alıyor

honor 30
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Honor 30, çok yakında resmen gözler önüne çıkacak. OnLeaks tarafından paylaşılan son sızıntı, akıllı telefonun kamera sisteminin hafta içinde tanıtılan Huawei P40’ınkine benzer olacağını gösteriyor. OnLeaks’in paylaşımında teknik bilgilerin yanı sıra detayları daha net görmeye yardımcı olan bir taslak çizim de bulunuyor.

Honor 30’un kamera sisteminde ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü Sony sensörün üstleneceği belirtiliyor. Bu sensörün “dördü bir arada” piksel birleştirme teknolojisine sahip olması da bekleniyor. Ancak söz konusu sensörün Huawei P40 serisinde kullanılan 50 megapiksel sensörden farklı olduğu ifade ediliyor.

Daha önce ortaya çıkan başka bir sızıntı, Honor 30’un 1/1.3 inç ölçülerinde büyük bir sensöre sahip olacağını göstermişti. Bu sensörün Full Pixel otomatik odaklama özelliğini taşıdığı biliniyor. Huawei, söz konusu özelliği “Octo Pixel otomatik odaklama” şeklinde adlandırıyor.

Honor 30’un 12 megapiksel çözünürlüklü ultra-geniş açılı kamerasının da aynı birleştirme teknolojisini taşıdığı belirtiliyor. 3x optik zum yapabilen 8 megapiksel telefoto kamera da sistemin son parçası olarak sayılıyor.

honor 30

Paylaşılan çizimin doğruluğu konusunda kesin bir ifade kullanmak mümkün değil. Ancak çizimin daha önce internete sızan Honor 30S görsellerine bir hayli benzediğini de belirtmek gerekiyor. Honor 30S’te ana kamera görevini 64 MP sensörün üstlenmesi bekleniyor. Akıllı telefonun Kirin 820 işlemci taşıyacağı ve 40W kablolu şarj desteği sunacağı konuşuluyor.

Honor 30, 30 Mart’ta resmen gözler önüne çıkacak. Kısacası akıllı telefona dair sızıntıların doğruluğunu çok yakın bir zamanda görmek mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER