İncelemelerManşetler

Honeywell Round Connected Kablosuz Akıllı Termostat İncelemesi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

honeywell-akilli-termostat-inceleme-1

Enerji sonsuz bir kaynak değil, bunun için idareli kullanmak hem onun devamlılığı hem de bizim bütçemiz açısından önemli. Her kış geldiğinde doğalgaz kombilerin en verimli şekilde nasıl kullanılması gerektiği konusunda çeşitli haberlere rastlarız. Bunlar arasında en fazla akılda kalanı kombinin minimum ayarda tutularak en az üç kalorifer peteğinin yakılmasıdır.

Teknoblog ofisinde ısıtmayı doğalgaz kombiyle sağlıyor. Geçtiğimiz kış ofiste olmadığımız zamanlarda en düşük ısı değerine getirip öylece bırakıyorduk ve pek fazla büyük olmayan ofisimizin bu şekilde sıcak ve rahat çalışabilir olmasını sağlıyorduk. Bu kış ise Honeywell Round Connected Akıllı Termostat sayesinde teknolojiden yararlanıyor ve ısıtmayı daha verimli hâle getiriyoruz. Aynı zamanda enerjiden ve bütçeden tasarruf etme fırsatı yakalıyoruz. Honeywell Round Connected akıllı termostat ile ilgili izlenimlerimizi bu yazıda bulabilirsiniz.

honeywell-akilli-termostat-inceleme-6honeywell-akilli-termostat-inceleme-5honeywell-akilli-termostat-inceleme-4honeywell-akilli-termostat-inceleme-3honeywell-akilli-termostat-inceleme-7Honeywell akıllı ev teknolojileri konusunda bilinen bir ürün ve Round Connected Akıllı Termostat da evde veya iş yerinde ısıtma sistemini akıllı hâle getiriyor. Ofisimize gelen ve kurulumunu yaptığımız ürün Y87RFC2032 kod numarasını taşıyor. İçinden dijital termostat, internet ağ geçidi ve röle modülü çıkıyor.

Round Connected kablosuz termostatı dilediğiniz takdirde kendiniz de kurabilirsiniz. Ancak işin içine kombiye röle modülünü bağlamak girdiği için, teknik açıdan deneyimli olmanız şart. Bunun yerine hiç zahmete girmemeniz ve Honeywell’in ücretsiz olarak sunduğu kurulum imkanından yararlanmanız yerinde olacaktır.

Röle modülü doğalgaz kombiye bağlanıyor. Honeywell’in web sitesinde bu akıllı termostatın hangi marka ve modellerle uyumlu olduğunu görebilirsiniz. Çoğu kombiyle uyumlu olduğunu görüyoruz. Bunun dışında internet ağ geçidi aygıtını evinizdeki ağ yönlendiricisine ethernet kablosuyla bağlamanız şart. Görünüşe göre, bu ağ geçidi bağlantıyı ağ katmanında değil, veri bağlantı katmanı üzerinden sağlıyor. Ağ geçidi için herhangi bir IP ataması yapılmıyor. Ağ geçidini evinizde internet erişimi sağlayan modeme bağlamanız yeterli oluyor. İnternet ağ geçidinin üzerindeki ışıklar yardımıyla bağlantı durumunu görmek mümkün oluyor.

Honeywell akıllı termostat ofisimize ilk geldiği zaman nedense sık sık bağlantı kesilmesiyle karşılaştık. Bağlantı kesintileri sisteme tanıttığımız e-posta adreslerine gelen uyarı iletileri yardımıyla bildirildiği için sorunlardan hemen haberdar oluyorduk. Durumu Honeywell yetkililerine bildirdik, gelen görevliler internet ağ geçidini değiştirdiler ve sonrasında problem çözüldü. Bunu da bir dip not olarak belirtmeden geçmeyelim.

Dijital termostat Honeywell Round Connected’ın kalbini oluşturuyor. Yuvarlak şekilli, iki adet AA pille çalışan bu aygıttan bir yerine birkaç tane edinmeniz, her birini bir başka odaya bırakarak daha sağlıklı ve iyi işleyen bir ısıtma sistemi kurmanız mümkün. Bunun yanı sıra portatif yapısı sayesinde odadan odaya da rahatlıkla taşıyabilirsiniz. Biz, bunu ofisin büyük odasında, orta noktada ve herhangi bir ısı kaynağından uzakta olacak şekilde duvara monte etmeyi tercih ettik.

Dijital termostatın en önemli avantajlarından bir tanesi üstünde bulunan arkadan aydınlatmalı ekranı. Bu ekran sayesinde anlık oda sıcaklığını mobil uygulamaya bakmadan görmek mümkün oluyor. Ayrıca termostatın etrafındaki halkayı sağa sola çevirerek hedeflenen sıcaklığı değiştirmeniz de mümkün. Termostatın ekranında sıcaklık değerinin gösterilmesinin yanı sıra sistemin durumunu da çeşitli simgeler yardımıyla görmek mümkün oluyor. Honeywell’in dijital termostatı bu açıdan sıcaklık görüntülemesini ve kontrolünü bağlı akıllı telefon uygulaması üzerinden gerçekleştiren Cosa’nın sisteminden öne çıkmayı başarıyor.

Sistemi fiziksel olarak monte ettikten sonra sıra sistemi işler hâle getirmekte. Bunun için Honeywell’in Total Connect Comfort platformu üzerinde bir hesap açmak gerekiyor. Ücretsiz hesap açılışı yaptıktan sonra İnternet ağ geçidi cihazın altında yer alan MAC adresini ve özel bir kodu sisteme girmeniz, bu şekilde Round Connected akıllı termostat cihazınızı sisteme tanıtmanız şart.

Kurulum işlemleri bu şekilde tamamlanıyor. Bu arada aynı kontrol paneli üzerinden konumla ilgili uyarıların gönderileceği e-posta adreslerini de tanımlayabilirsiniz. Eğer isterseniz, bir başka kullanıcının da akıllı termostatınıza erişebilmesi için yetki verebilirsiniz.

honeywell-total-connect-comfort-6honeywell-total-connect-comfort-1Total Connect Comfort platformu üzerinde oluşturduğunuz hesabın giriş bilgilerini iPhone veya Android telefonunuza indireceğiniz Honeywell Total Connect Comfort mobil uygulamasına giriş için de kullanıyorsunuz.

Honeywell Total Connect Comfort mobil uygulamasının iOS ve Android sürümleri hemen hemen aynı tasarıma sahip. Bir veya birden fazla dijital termostatın sıcaklık bilgilerini açılış ekranında görebilirsiniz. Büyük yazılarla, ön planda olan sıcaklık değeri anlık sıcaklığı ifade ediyor. Sağ alt köşede bulunan, küçük puntolarla gösterilmiş değer de ayarlanmış hedeflenen sıcaklık değeri.

honeywell-total-connect-comfort-5 honeywell-total-connect-comfort-4 honeywell-total-connect-comfort-3Herhangi bir dijital termostat kutucuğuna tıklatarak onun detaylı sayfasına girebilir, buradan gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz. Hedeflenen sıcaklık değerini değiştirebilir, bunun sürekli veya belirli bir zaman kadar geçerli olmasını sağlayabilirsiniz. Bunun dışında haftanın farklı günleri için farklı değişim noktaları programlamanız mümkün. Ne var ki, gerçek bir takvim fonksiyonu yok. Bu nedenle ayın veya yılın tümü için belirli bir program kurmak mümkün değil.

Sıcaklık değişimini dijital termostatın kadranını çevirerek de yapabilirsiniz, ancak sıcaklık önceliği mobil uygulamaya veriliyor. Yani mobil uygulamada ne ayarlarsanız, Honeywell akıllı termostat onu temel alıyor. Bununla birlikte sıcaklık değişimini web sitesi üzerinden yapmak mümkün değil, bu nedenle dışarıdayken sıcaklık ayarı yapmak için mobil uygulama şart.

honeywell-total-connect-comfort-24Bununhoneywell-total-connect-comfort-23la birlikte Honeywell kullanıcılarına bir güzellik yapıyor ve IFTTT adlı popüler otomasyon servisi üzerinden çeşitli tariflerle akıllı termostatı yönetmeyi, sıcaklık ayarı yapmayı sağlıyor. www.ifttt.com adresi üzerinden bir hesap oluşturduktan sonra Honeywell’in oluşturduğu tariflerden yararlanarak akıllı termostatınız için daha akıllı uygulamaları gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin evinizin yakınına geldiğinizde IFTTT’nin tetiklemesiyle sıcaklık birkaç derece artırılır ve eviniz siz gelmeden ısınmaya başlar. Buna ek olarak hava sıcaklığı belirli bir derecenin üstünde olduğunda kombinin otomatik olarak kapalı kalmasını da sağlayabilirsiniz.

Honeywell Round Connected kablosuz akıllı termostatın temel amacı enerji tasarrufu sağlamak, gelen doğalgaz faturasının düşmesini mümkün kılmak. Peki, bunu ne oranda başarıyor? Doğrusunu söylemek gerekirse, bu kış İstanbul’da havalar şimdiye kadar pek sert geçmiyor, bu nedenle şimdiye kadar doğalgaza da geçen yıl olduğu kadar ihtiyaç olmadı. Yine de, Honeywell akıllı termostatın bağlı olduğu kasım ayı için gelen doğalgaz faturası geçen yıla göre hatırı sayılır oranda düşüktü. Bunda kombiyi açma ihtiyacı duymamanın etkisi var, ancak sistemi dışarıdan istediğimiz gibi kontrol edebiliyor olmamız, kombiyi sürekli açık tutup ofisi sıcak şekilde muhafaza etme ihtiyacını ortadan kaldırdı. Sonuç olarak Honeywell akıllı termostatın doğalgaz faturanızı düşüreceği bir gerçek.

honeywell-akilli-termostat-inceleme-9

Honeywell Round Connected kablosuz akıllı termostatın farklı kombinasyonları piyasada 250-500 TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Kolay kurulumu, her yere rahat taşınabilir ve kullanılabilir dijital termostatı ve kullanışlı iOS ve Android uygulamalarıyla Honeywell Round Connected yakıt tasarrufu yapmanızı sağlayacaktır.

İLGİLİ HABERLER