Ulaşım

Honda elektrikli otomobil dönüşümünde hedefini belirledi

honda legend sürücüsüz otomobil elektrikli
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sıfır karbon hedefine ulaşmak isteyen Honda, bu doğrultuda 2040 itibarıyla tüm satış portföyünün elektrikli otomobil veya yakıt hücreli otomobillerden oluşmasını planladığını açıkladı. Şirket söz konusu otomobillerin büyük pazarlardaki payının 2030’da yüzde 40, 2035’te ise yüzde 85’e ulaşmasını hedefliyor.

Honda’nın bu hedefine ulaşması için daha fazla elektrikli ve yakıt hücreli otomobil üretmesi gerekiyor. Burada e:Architecture adını taşıyan ve öncülüğünü Honda’nın yaptığı yeni elektrikli otomobil platformu devreye giriyor. Şirket, bu platformun kullanıldığı ilk elektrikli otomobillerini 2020’li yılların sonlarında çıkarmayı planlıyor. Açılışı Kuzey Amerika’da yapacak olan Honda, daha sonra diğer bölgelere doğru genişleyecek.

Şirket bu süreçte GM’in Ultium batarya sistemini de işleyecek. Honda ve GM hâlihazırda iki SUV için birlikte Ultium batarya geliştiriyor. Bu otomobillerin 2024’te yollara çıkması hedefleniyor.

Honda elektrikli otomobil dönüşümünün yanında kendisine başka hedefler de koymuş durumda. Şirket 2050 itibarıyla otomobil ve motosikletlerinin karıştığı kazalardaki ölüm sayılarını sıfırlamak istiyor. Honda, 2030’da da çok yönlü gelişmiş sürüş asistanı hizmetini önemli pazarlarda kullanıma sunmayı planlıyor.

İLGİLİ HABERLER